18 January, 2005

Google en commentspam

Te vinden onder: Uncategorized — @ 10:35

Nog meer Googlenieuws: er doen geruchten de ronde dat Google iets gaat ondernemen tegen die onbeschofte commentspammers die we allemaal zo beu zijn als kouwe pap zonder zout. Google zou naar het schijnt van plan zijn om geen pagerank meer te berekenen voor links met een rel=”nofollow”-attribuut. Dat houdt in dat oa. de commentspammers hun voedingsbodem kan worden weggenomen, namelijk de hoge pagerank die ze nu van Google toegekend krijgen omdat hun link op letterlijk duizenden paginas duizend keer te vinden is (hoe zou dat komen!) door dat attribuutje toe te voegen in je commentscriptje. De links in je postings laat je zo zodat die nog wel gespiderd kunnen worden.
Way to go Google! Doèn gewoon, en dan maar hopen dat de rest van ‘s wereld searchengines Google daarin volgt.

Google hits comment spammers hard?
hint on new attribute?


reacties (7)


7 reacties, »

 1.   Reactie van paul , op 18 January, 2005 @ 10:03

  Goede actie.

 2.   Reactie van Ronald , op 18 January, 2005 @ 11:10

  Dat zou inderdaad prettig zijn ja. Aan de andere kant, hoeveel loggers zijn er nu al niet die geen blacklist o.i.d. gebruiken? En gaan die dan wel zo’n attribuut toevoegen?

 3.   Trackback van Woordenaar , op 18 January, 2005 @ 12:43

  Commentspam
  Aangezien dit weblog er (momenteel) als eerste uit komt als je op commentspam zoekt een klein overzicht. In de reacties zijn her en der al een hoop goed werkende plugins genoemd, voor verschillende logtools.

  Voor Moveable Type is Jay Allens Blacklis…

 4.   Reactie van Chipo , op 18 January, 2005 @ 12:50

  Nou ik heb nou op 1 wp log zo’n gof ding dat mensen een code moeten natypen vooraleer ze kunnen commenten. Dat is toch gebruikeronvriendelijk (en Boogaloo dan: je comment lijkt verdacht veel op spam, het gaat gemodereerd worden of zoiets, hum), dus iets anders zou leuker zijn.

 5.   Reactie van Caroline , op 18 January, 2005 @ 18:26

  Goed idee van google. Ik ga mijn templates een keer onder handen nemen geloof ik.

 6.   Reactie van Chipo , op 19 January, 2005 @ 9:19

  Maar Pollemans, dan krijg je die commentspam toch nog steeds of gaat het dan vanzelf over denk je?

 7.   Reactie van Polskaya , op 19 January, 2005 @ 9:53

  Het is de bedoeling dat het overgaat. Commentspammers eh, commentspammen omdat op die manier hun URL massaal aanwezig wordt in webdocumenten, (en dan nog het liefst van al op weblogs omdat die zowiezo al een hogere PR hebben) wat dan weer zorgt voor een hogere PR, wat dan weer zorgd voor meer verkeer naar hun site.
  Het is nu niet dat je met het implementeren van dat nieuwe attribuut morgen van alle commentspam gaat vanaf zijn. Een filterscriptje zal nog steeds nodig zijn.
  Het feit dat Google en de Rest de spammers de wind uit de zeilen nemen door hun URL’s niet meer te indexen, is een eerste serieuze georganiseerde stap tegen die hedendaagse bijbelse plaag die spam is!

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress