11 June, 2004

Kitchen adventures

Te vinden onder: Uncategorized — @ 21:34

Kitchen adventures is the english version of my turkish cooking blog; portakal agaci (means orange tree in turkish). most of the recipes in the main blog is translated by volunteers. our aim is to introduce turkish foods to other people. we’re still translating the recipes to german, french and spanish…

Fragment uit het recept voor ‘Seftalitart’:
‘Sieve the flour into a wide mixing bowl. Make a hole in the middle and put in thinly sliced margarine with a knife. Knead it until you can’t see the margarine anymore. Put a damp cloth over the mixing bowl and let it sit for an hour. Spread oil and flour onto the inside of a tart pan and spread the dough over it. Make slits in the dough so that it won’t rise. Bake it in a 175°C (347 F) oven until golden brown. Take it out of the oven and let it cool…’

Seftalitart

Kitchen adventures


reacties (2)


2 reacties, »

  1.   Reactie van Lucas , op 12 June, 2004 @ 7:00

    Volgens mij mankeert er nog wat aan dat recept…. Of is dat een foto van een andere taart, ik lees nergens wat over appelsienen en nog minder over chocolade…of kunnen die Turken dan toveren en uit een recept met alleen bloem en boter een taart met appelsienen en chocolade topping bakken?
    Nu weet ik waarom de grote bruut Ataturk overal waar hij kwam zegevierde…. Hij toverde gewoon zijn opponenten weg!!!!!

  2.   Reactie van Polski , op 12 June, 2004 @ 18:05

    Lucas toch. ‘Die Turken en grote bruut Ataturk’, zoals jij hen sympathiek omschrijft, kunnen inderdaad niet toveren. Het is jij die niet kan lezen of niet weet wat aan te vangen met een hyperlink. Klik voor het gemak eens hieronder op:
    http://www.portakalagaci.com/english/2004/05/peach_tart.html

    En lees daar: Boil 4 large peaches in 3 cups of water and 1.5 cups of sugar. After they’ve been boiled, drain out the water with a strainer. After they’ve cooled, stick grapes in the holes.
    En daaronder:
    For the chocolate sauce: Cook one packet of powdered chocolate sauce with half a liter of milk. Mix it while it cools. When it does, pour half of it on the tart crust.

    Ik hoop dat je in het stemlokaaltje morgen wat meer scherpzinnigheid en minder uitroeptekens zult gebruiken Lucas.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress