14 August, 2003

Levensbedreigende situaties

Te vinden onder: Uncategorized — @ 3:47

Giftige pijlen schijnheilige blikken meedogenloze minzame kleinzielige zaligheden en onoverdrugbare eenzaamheid. De boel valt in duigen en kruimels uiteen terwijl we er op staan te zien. (Kusje van Polskaya voor diegenen die met een uitleg voor het spreekwoord ‘in duigen vallen’ op de proppen kunnen komen zonder te zeuren over hoe hun kennis onderschat wordt terwijl ze ook nog in één moeite door met een verklaring voor de uitdrukking ‘op de proppen komen’ op de proppen kunnen komen en ondertussen ook nog ineens weg weten met die kruimels en hun relatie tot die vermaledijde duigen. Kusjes kunnen afgehaald worden op de Gerlachekaai aan de voormalige ingang van de voormalige zuiderdokken daar ergens aan de rechterkant en het liefst wanneer ik daar ben hetgeen vanaf een uur of twee voor zonsondergang is. Ik ben te herkennen aan snor en snik en gebeitelde frons op het hoge voorhoofd en ik luister naar de naam ‘Pipo’.)


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van nathan , op 14 August, 2003 @ 7:46

  Shit, ik weet alleen het stuk over die duigen. Een duig is zo’n plank van een groot houten vat, bijeengehouden door zo’n ijzeren/stalen ringen. Als uw vat uiteenvalt, dan valt het dus in duigen.
  Krijg ik nu een kus ?

 2.   Reactie van astrakanko , op 14 August, 2003 @ 11:30

  Hey Pol, niet dat ik kom hengelen naar een kus of zo, maar “op de proppen komen” betekent zoveel als “op de benen komen” of “tevoorschijn treden”.

  “Prop” is een verouderde uitdrukking voor een menselijk been, vandaar…

  Er bestaat ook nog zo’n uitdrukking als : “Je krijgt er niemand voor op de proppen.” waaruit dit duidelijker blijkt.
  U weze welgekomen…

 3.   Reactie van Marhu , op 14 August, 2003 @ 14:41

  En die kruimels komen er door met uw proppen over elkaar op die duigen een boke te eten…

 4.   Reactie van Chipo , op 14 August, 2003 @ 22:00

  Een kusje zonder snor is als een eitje zonder zout, dus ik viel der bijna van in duigen dat ik nergens van de proppen kon blijven!

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress