20 January, 2003

1 + 1 = 2

Te vinden onder: Uncategorized — @ 3:26

Ze bestaan, de bloggers die pretenderen geen stats te hoeven en beweren dat hun bezoekersaantal hen aan hun reet kan roesten. Het kan zijn, maar ik geloof dat wanneer je publiceert op het net, je ook wel gelezen wilt worden. Anders kocht je wel een schriftje en een potlood en smeet je je rommel daarin. Webloggen is een kwestie van ijdelheid, punt ander lijn.
Voor hen die wel willen weten of hun site een beetje bekeken wordt en wie er naar je linkt, zijn er talloze tellertjes te vinden, het ene al wat beter dan het andere en andere nog triestiger dan het volgende. Basic-versions van trial-versions of beperkte versions met banners, ze smijten ermee naar je kop terwijl je er bij staat en uiteindelijk is er tussen al die zooi geen enkele te vinden die er bovenuit steekt.
En plots is er http://www.reinvigorate.net: een experiment van wat mensen die gebruik maken van PHP, javascript en DHTML, met de bedoeling om uit te vissen hoe idioot het verkeer tussen websites nu eigenlijk verloopt:

The Data Archiving Service (DAS) is a piece of software that monitors and analyzes the traffic on websites. Each participant helps by contributing their websites data which is pooled together and displayed on this page (avaliable under ‘DAS Community Stats’) to help shed a greater understanding of current web surfing idiotisms. In return participants get realtime stats for their site! All reports are generated in real-time.

Een van de meer fijnere features van Reinvigorate is de Traffic Monitor, een vernuftig systeem dat je realtime laat weten wanneer je een bezoeker op je site hebt door middel van een geluidssignaaltje. Wanneer het ding ‘bliep’ doet kun je er donder op zeggen dat er ergens iemand je site heeft geopend en hem aan het bekijken is. Het ding vertelt je de IP, de referrer en de host van de bezoeker (maar da’s niks nieuws) van die moment. :) Alle data wordt mooi weergegeven in een sobere vormgeving. Duidelijke statistieken geven je het verschil aan tussen hits per dag en unieke bezoekers per dag. Ook fijn is de tijdsaanduiding die je vertelt hoe lang het geleden is dat iemand via een bepaalde referrer naar je site doorklikte en wat je gemiddelde hits per minuut zijn. En al wat je aan code moet invoeren zijn een paar regeltjes die een javascriptje vormen dat verwijst naar een include op die gasten hun server, en dat een doorzichtige pixeltje plaatst eenders waar op je te tellen pagina.
Ik heb me er al mee geamuseerd dees weekend :)


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van Cranium , op 20 January, 2003 @ 13:34

  Mmmm… cool tooltje! Je zou inderdaad bijna wensen een populair log te hebben om iedere keer dat grappige “mrrp!” te horen ;)

 2.   Reactie van no3 , op 20 January, 2003 @ 20:53

  Yezzz, goe gerief!!!

 3.   Reactie van Bart , op 20 January, 2003 @ 23:54

  Heb natuurlijk onmiddelijk gemailed ivm een Mozilla-compatible versie :)
  Ziet er prachtig uit… Zal het een van de dagen al eens bekijken in men dual-boot-win2k!

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress