25 March, 2003

Aah die drang!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 4:51

Mijn kat heeft het moeilijk. Ondanks zijn appartementsgeaardheid (wauw, lang woord) ruikt hij ook hoe de lente in de lucht hangt, en vooral, ziet hij ook hoe een nest gebouwd wordt in de lindenboom net iets voorbij mijn venster. Het is daar een gedoe van jewelste, en niettemin die lindenbomen al ferm aan het botten zijn valt het aan- en afvliegen daar in die kruin te volgen als zat je met een tuinstoeltje en je verrekijker onder een aanvliegroute van Zaventem. En dat is mijn teergeliefde kater Sneeuwbal de Onverzoenlijke ook niet ontgaan natuurlijk. De kunst bestaat er nu in om hem in het oog te houden zodat hij niet onvermoed in zijn jacht op nestende vogelbeestjes van het balkon of van de vensterbank omlaag dondert. Poesje is poesje, maar er is ondertussen een hemelsbreed verschil tussen wat hij in deze van lentegeuren vervulde hemelsblauwe luchten door instinct ingegeven driften meent te moeten presteren en hetgeen hij als lamme tamme gecastreerde appartementskat uiteindelijk effectief probeert uit te voeren alvorens zich hijgend tevreden te stellen met een rustig plekje waar de zon nog niet al te gauw zal verdwijnen (damn, waar gaat dit naartoe). Wat ik wil zeggen is dat het best wel eens zou kunnen dat hij meer denkt te kunnen dan dat wat hij werkelijk aankan, en in een spontane duik naar des vogelbeestens nest ontegenroepelijk het trottoir zal ontmoeten en dan moet ik hem gaan zoeken.
Gelukkig heb ik van een slechte kameraad een karabijn te leen gekregen en ga ik morgen dat nest uit die boom knallen. Ik ga met slechts één kleine kromming van mijn wijsvinger, diegene waar ik ook altijd met in mijn neus zit, met die vinger dus ga ik de toekomst van mijn kat alhier op het eerste verdiep veilig stellen. Uit pure voorzorg. En ik hoop dat jullie het met mij eens zijn zodat ik het in naam van ons allen kan doen. Zoniet neem ik de de taak volledig op mij en op mij alleen met de bedoeling de toekomst van al onze appartementskatten veilig te stellen en vraag ik me af wat jullie mening eigenlijk waard is. Zolang mijn kat maar niet van het balkon dondert of van de vensterbank aftuimelt kan het mij geen zier schelen. Ik doe tenminste mijn best. En dat God met mij moge zijn!!


reacties (5)


5 reacties, »

 1.   Reactie van CasaSpider , op 25 March, 2003 @ 5:51

  Polski, ik zal het hier vrijelijk uiten, maar als gij dit een reden vindt, dan begrijp ik uw posts over Bush echt niet meer… :-) Denkt u daar maar eens straf over na!

 2.   Reactie van Kwaadbloed , op 25 March, 2003 @ 7:23

  Komaan Casa, gij herkent ironie niet zelfs al klopt het aan uw deur zeker?

 3.   Reactie van chipo , op 25 March, 2003 @ 9:49

  Pol, ik heb hier nog wel een scudje staan, een tweedehansje zonder chemiese wapenen. Het bejaardenhuis hier wordt zaterdag 20, dus ik heb hem niet meer nodig.
  Kopen?

 4.   Reactie van chelle , op 25 March, 2003 @ 22:44

  ge zou ook ECM kunnen gebruiken om die vogels te verjagen hè, kwestie om de economie wat te stimuleren… maar daar zult ge wel wat geld moeten voor lenen..

 5.   Reactie van Polski , op 26 March, 2003 @ 4:48

  Dik in orde Chipo, mercie voor het aanbod! Komt van pas bij het volgende nest.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress