22 January, 2003

Aangeschoten

Te vinden onder: Uncategorized — @ 21:13

wijn!Ik ken er geen bal vanaf. Ik weet dat je moet schenken, ruiken, proeven, rollen, ruiken, proeven, en ergens daartussen mag je, móet je spuwen. Nou, van dat spuwen kwam niet veel.
Honder euro heeft de baas ons cadeau gedaan met nieuwjaar. Honderd euro om op te doen aan wijn en nog eens wijn. En om ons, wijnbarbaren, kennis te laten maken met de waarlijk gehemeltestrelende en tongorgasmatische vloeistoffen die verbazend genoeg alleen maar uit niets dan gerotte druiven in verschillende stadia bestaan, werd er vanavond na vijf uur op het werk gehoudende al ene wijndegustatie ter meerdere informatie en bewustwording van prijzen even zacht als de smaak van de wijn, en de bijpassende, thuis zelf te bereiden spijzen. En zoals ik al zei werd er niet gespuwd.
In de hoop dat ik op het bestelformuliertje mijn streepjes nog achter de juiste wijnen heb gezet gekregen tijdens de euh, degustatie, laat ik nu vrij licht van hoofd en vol zon in mijn bloed mijn bad vol heet water lopen, kieper een overdreven dosis schuim bij en schenk mezelf een fijne roemer vol van een zeker druivenvocht dat geperst werd op de landerijen van Finca el Porillo.
‘Ne straffe is het die mij het eerste uur uit dat bad zal krijgen!


reacties (5)


5 reacties, »

 1.   Reactie van Herman , op 23 January, 2003 @ 13:53

  Mmm, ook als ik een piranha in je bad zou gooien?! ;)

 2.   Reactie van Polski , op 23 January, 2003 @ 17:08

  Ach man, ik heb toch stalen kloten :P

 3.   Reactie van stefferd , op 23 January, 2003 @ 21:04

  gij hebt toch geen bad?

 4.   Reactie van Mirjam , op 23 January, 2003 @ 21:25

  *proost!* :-D

 5.   Reactie van Polski , op 24 January, 2003 @ 2:50

  @ stefferd: zal ik u erin smijten volgende keer ge langskomt? :)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress