20 November, 2002

Afgesneden.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 22:32

Will work for bandwidth /thinkgeek.comIk heb het weer gepresteerd. Ik ben weer in staat geweest om meer dan 10 gig verkeer te genereren tussen mijn peeceeke en mijn ISP, het sympathieke bedrijf Telenet. Tien gig per maand is meer dan genoeg voor een brave gebruiker. Maar net zoals voor sommige mensen drie pintjes op een avond ook meer dan voldoende is, zijn er anderen die daar nog niet eens hun bed voor uitkomen. Vloeien moet die boel! Als een klaterende bergbeek, helder als kristal en stromend als elektriciteit. Opbrengen met die verbinding, kreunend en barstend in zijn capaciteit, de isolatie waarmee de kabel omgeven is moet smelten of ik begin er niet aan. Wanneer het televisiesignaal van de buren wegvalt wil dat zeggen dat ik aan het downloaden ben. Dan komen ze weer op de deur bonzen.
En ineens heb je gedaan met spelen. Je bent over de schreef gegaan, je hebt de limiet overschreden en die sympathieke mensen van Telenet fluiten je terug. U gaat recht naar de gevangenis en ontvangt geen geld. Gedaan met razen en doen, vergeet het downen en online gamen. Zet een kruis over die streaming audio en schrap het uppen van die tv-capture die je hebt gemaakt voor een cybermaatje in Egypte, want je beschikt nog maar over een verbindingetje dat net genoeg is om mee te kunnen icq’en. Een leidinkje waar net genoeg doorheen kan om een postje op je blog mee te doen.
Ik voorspel, aan den lijven ondervindend, dat in de toekomst rijkdom niet meer bepaald zal worden door de hoeveelheid goud die je in je kluisje hebt opgeslagen, maar door de hoeveelheid bandbreedte waarover je beschikt.
Of anders gesteld: als je mocht kiezen tussen veel geld en geen enkele toegang tot het internet of weinig geld en onbeperkte toegang, wat zou jij kiezen?


reacties (5)


5 reacties, »

 1.   Reactie van no3 , op 20 November, 2002 @ 22:10

  Dat geld zegt me zo niks, maar breeeeeede toegang, mmmm, lekker. Mijn dagen van downen tegen 4k/sec. zijn gelukkig voorbij :)

 2.   Reactie van Juul , op 21 November, 2002 @ 0:07

  Ik heb al gekozen, toegang!!!

 3.   Reactie van Cranium , op 21 November, 2002 @ 16:32

  Dat is geen keuze…
  Net is Noodzaak!

 4.   Reactie van Chipo , op 21 November, 2002 @ 19:11

  dan koos ik veel geld, onbeperkte toegang en: nooit meer hoeven kiezen, behalve uit mijn sexslaafjes!

 5.   Reactie van Belopianus , op 26 November, 2002 @ 0:29

  Ik hoef niet meer te kiezen: ik heb al weinig geld en veel toegang.
  Volgend jaar ga ik andersom proberen…

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress