16 November, 2003

Alles in zijn context:

Te vinden onder: Uncategorized — @ 7:47

Goed, die anderhalve seconde faam heb ik dan ook weer gehad. Ik wist niet dat de wallen onder m’n ogen zo afschrikwekkend zijn dat men het waarlijk nodig vond om een dikke vette zwarte balk overheen mijn smoelwerk te plaatsen. :P
Anyway
In de loop van zijn bestaan harkt een mens best een hoop vriendschappen bij elkaar. Sommige van die ondingen blijven een leven lang gelden en andere duren niet langer dan dat het liedje duurt. En zo kan het zijn dat je wel eens wakker schrikt met de gedachte aan die of die mensen waarmee je eens de wereld ging veranderen en die ineens verdwenen omdat ze trouwden of verhuisden of van job wisselden en waarvan je in het holst van de nacht plotseling heel graag zou willen weten wat er met hen gebeurd is.
En dan komt er ineens zo iemand van die mensen de drempel van je favoriete nachtlokaal overgestapt, op een tijdstip nadat de cafébaas zijn stoelen op de tafels heeft gezet en de krukken al op de toog heeft staan maar de tap nog niet heeft afgesloten.
Oud en lelijk is hij geworden, maar dat werd jij ook. En wat fijn is: na tien minuten zijn jullie aan de praat alsof al die voorbije jaren er nooit geweest zijn. Geen speld is er tussen te krijgen. Er valt heel wat te vertellen.
En dan nadat de cafébaas jullie op den duur vriendelijk buitenflikkert omdat hij in zijn warme bed naast zijn vrouw wil gaan liggen en jullie op straat lallend afscheid nemen van elkaar met de stellige belofte van tot ziens en zeker bellen en ik zal die mop gegarandeerd doormailen en de groeten aan uw madam en blabla en si en la kom je thuis om te beseffen dat je geen telefoonnummers of emailadressen hebt uitgewisseld. Zatweg vergeten. Wat een klucht.


reacties (11)


11 reacties, »

 1.   Reactie van liliwens , op 16 November, 2003 @ 23:28

  toeval?of telepatie…

 2.   Reactie van Terrebel , op 17 November, 2003 @ 10:48

  Nadat wij hadden gezoend gaf zij mij haar e-mail adres. Het was 1998 en ik wist van niets. Elektronische post? Huh?

 3.   Reactie van Acnaib , op 17 November, 2003 @ 10:49

  genieten van het moment?

 4.   Reactie van bernard , op 17 November, 2003 @ 20:56

  Niet dat ik gelezen heb wat hierboven staat, dat niet.
  Maar : gewoon doen , dat helpt. Oprechtheid.

 5.   Reactie van Polski , op 17 November, 2003 @ 21:53

  @ Bernard: Reageren op iets wat ge nie gelezen hebt is idioot. Wat is het punt daarvan? Tenzij het je helemaal niet te doen is om een zinnige reactie, maar om ‘exposure’. Ga dan wat op de Meir staan roepen als ge opgemerkt wilt worden en steekt voor mijn part nog wat pluimen in uw gat – dat helpt. Maar ge laat uw onnozel gedoe hier best achterwege als ge daartoe in staat zijt. Als ge weer gaat beginnen zeveren gelijk een paar maanden geleden geef ik je aan bij abuse@telenet.be
  Dat werkt, heb ik al ondervonden.

 6.   Reactie van bernard , op 17 November, 2003 @ 21:06

  Neen, het is allerminst “gezever”.

  Dacht je nu echt dat ik dat niet gelezen had?

  Het mooie, onverwoestbare aan Polsk. is de oprechtheid, die je nog nauwelijks ergens aantreft.

  Maar het is in deze leugenachtige maatschappij een “gevaarlijke” troef.

  Toch doorgaan, man.

  Pluimen heb ik nog nooit in m’n gat gehad.Streef ik ook allerminst na.’t Zou overigens géén zicht zijn.

  Oprechtheid is dat wél. Kan niemand tegenop.

 7.   Reactie van Chipo , op 17 November, 2003 @ 23:54

  Als je oprechtheid na zou streven begon je niet met te liegen, of ben ik nou dol?
  @Pol, je hebt natuurlijk allang gegoogled enzo? want als hij in jouw kroeg kwam zal hij misschien niet heel ver van je af wonen?>

 8.   Reactie van bernard , op 17 November, 2003 @ 23:01

  Da’s waar, Chipo.

 9.   Reactie van robin , op 26 November, 2003 @ 23:19

  héhé, heb net gereageerd op ‘het peulen-wat’ maar nu zie ik toch een compleet andere reactie… spijtig genoeg. Ik ken natuurlijk de voorgeschiedenis tussen polski en bernard niet, maar ik vind niet dat bernard hier zo fout is. Als er bij de titel van de thread een gedachte in je opkomt vind ik dat je die gerust mag uitdrukken, en de eerlijkheid van te zeggen dat je het niet gelezen hebt kan ik apprecieren.

  robin

 10.   Reactie van Polski , op 27 November, 2003 @ 8:18

  @robin: alles lezen he Robin: eerst zegt hij dat hij het niet gelezen heeft, dat niet, en steekt hij van wal over eerlijkheid, waarna hij nadien toegeeft dat hij wel gelezen had waar het over ging en dus meer uit zijn nek lulde dan wat anders. En op die moment ging ie de mist in.
  Anyway.

 11.   Reactie van robin , op 27 November, 2003 @ 17:57

  héhé, ik kom veel op forums met posts van ettelijke honderden reacties, dan ben je sowieso niet echt gemotiveerd om dat alles te lezen, maar zoals jij ook afsloot, anyway ;)
  robin

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress