19 March, 2002

..als een naaimachientje

Te vinden onder: Uncategorized — @ 0:03

Morgen kan ik de stinkende bus laten voor wat ze is, en de straten en fietspaden weer onveilig maken met mijn terug-in-volle-glorie-herstelde fietswrak. Helemaal opgelapt, en hij draait als een naaimachientje. Versnellingen bijgeregeld, reflecterende banden erop (van kevlar of zoiets, zou lekvrij moeten zijn), remmen vervangen, spaken aangevezen, achterspatbord erop en nieuwe kallen in de trappers. Daarstrax een proeftochtje gedaan en mensen, wat een zaligheid. Ik herken bijna mijn eigen fiets niet meer.
Als door boter zal ik door het verkeer snijden morgen, begeleid door het beheerste getik van de soepel gesmeerde ketting die perfect over de tandwielen glijdt in plaats van dat gekraak en gepiep van de laatste weken, met wilde haren en achtervolgd door het gewapper van mijn sjaal. Eat your heart out, openbaar vervoer-reizigers! Hou je ogen op de weg vóór je, gestresseerde automobilist, Polski is on the roll again.
Laat nu de tegenwind maar komen! Ik ben helemaal klaar om eens goed uit te waaien. Er is geen beter remedie tegen muizenissen dan eens goed afzien op de trappers.


reactie (1)


1 reactie »

  1.   Trackback van grispeg , op 16 May, 2006 @ 0:17

    grispeg

    grispeg

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress