2 December, 2002

Alternatieve tijdsindeling.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 2:48

Ik ben helemaal niet tevreden met hoe ik me te schikken heb naar een tijdsindeling die bedacht is door mensen die niet hetzelfde soort leven lijden als ik, maar waar ondertussen wel heel de wereld op draait: die godverdomde vierentwintig uur in een daag waarin je alles moet gedaan krijgen. Acht uur om te werken (waar je eigenlijk best tien uur voor mag uittrekken, minimum), acht uur om te slapen (acht uur? Hahahaha!) en acht uur vrije tijd (vrije tijd m’n reet, in de file staan van en naar je werk, snel snel inkopen doen, eten maken, afwassen, huiswerk van de kinderen nazien, kattenbak uitkuisen, kraan vervangen, miserie met de huisbazin oplossen, naar de tandarts gaan, enz..).
Als ik kon kiezen, egoïst dat ik ben, ik koos voor een dagindeling van 36 uur. Tien uur werken, twaalf uur slapen en veertien uur vrije tijd. En alle winkel open, 36/36 uur. Da past meer in mijn straatje.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van marius , op 2 December, 2002 @ 10:43

  U maakt lange dagen…

  6 2/3 uur werken
  8 uur slapen
  9 1/3 uur vrije tijd

  Het gaat toch om de verhoudingen?

 2.   Reactie van bernard , op 2 December, 2002 @ 19:55

  Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat.Er is een boek van Jacques Attali ( in ‘t frans dus) over de geschiedenid van de tijdsindeling.OOit diagonaal gelezen, ‘k gelofde m’n ogen niet.Wat ze ooit allemaal verzonnen én toegepast hebben…

 3.   Reactie van sylans , op 3 December, 2002 @ 6:54

  Geef het werken er aan en ga alleen dat doen wat leuk is. Dan ontstaat ruimte. Of zie werk als leuk dan is dat ook vrije tijd.

 4.   Reactie van Polski , op 3 December, 2002 @ 8:34

  Mijn werk is leuk – daar niet van – het is dat verdomde op tijd gaan slapen om om tijd op te staan dat me ze tegensteekt.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress