16 March, 2003

België zal VS-transit weigeren bij Irak-aanval

Te vinden onder: Uncategorized — @ 17:09

Als de VS ten oorlog trekken tegen Irak zonder goedkeuring van de VN, is er geen sprake van dat via ons land nog Amerikaans militair materieel naar de Perzische Golf verscheept wordt. Dat hebben de minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel, en zijn collega van Defensie, André Flahaut, zondag gezegd op de Franstalige zenders RTBF en RTL.

Michel en Flahaut legden uit dat de doortocht van materieel via België plaatsvindt in het kader van een NAVO-conventie. “Wij houden ons aan die akkoorden, maar als de VS een oorlog ontketenen zonder goedkeuring van de VN, plaatsen ze zichzelf in de illegaliteit en kunnen wij de transits niet langer aanvaarden”, aldus minister Flahaut.

De defensieminister onderstreepte dat het principe ook van toepassing zal zijn op de overvlucht van VS-militairen boven Belgisch grondgebied.


bron


reacties (2)


2 reacties, »

 1.   Reactie van namreh , op 16 March, 2003 @ 19:05

  en de regering blijft doorgaan met de kleine dappere galliër uit te hangen! respect!

 2.   Reactie van ET , op 6 June, 2007 @ 21:21

  Kleinde dappere galiër is volgens mij beetse bang. vandaag juni 2007: oorlog is al lang verre gedaan en ik herinner mij goed hoe die B-52′s hoog boven ons luchtruim vlogen en dike trepen in delucht maakten.
  Of die trein volgeladen met M1A1 Abrams die richtig Ramstein AB gingen om verscheept te worden naar Iraq.
  Jullie denken toch niet da ze ons toestemming nodig hebben ofzo? jaa? haha … Wel volgende keer zullen we die amerikanen neerschieten ee? nee of mss aanklagenofzo,
  Da neerscieten zou wel grappig zijn moet je toegeven, amerika krijgt niets eens al zijn Jeeps in België :d .

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress