17 February, 2003

Between Iraq and a Hard Place

Te vinden onder: Uncategorized — @ 23:17

Amerika en Engeland willen Irak binnenvallen. Opnieuw. Voor de zoveelste keer al. Eerst was het al Osama dat de klok sloeg en nu is het Saddam. De VS en Engeland willen ons graag doen geloven dat Osama en Saddam onder één hoedje spelen om het onschuldige Westen een lesje te leren, maar dat is enkel een van hun vuige leugens om goedkeuring te krijgen voor hun verder door niets anders dan geheime agenda’s en greed ingegeven drang tot oorlog. Zogezegd om de wereld te bevrijden van het Kwaad zijn zij, die de wereld Guantanamo Bay schonken, van plan om de boel in Irak weer naar het stenen tijdperk te bombarderen. In naam van God en Vrijheid beschuldigen ze Saddam van het hebben van massavernietigingswapens die ze hem eerst zelf verkocht hebben. Onder het mom van het omverwerpen van een ondemocratisch regime dat een enorme gevaar betekent voor de hele wereld, manipuleert een ondemocratisch verkozen achterlijke redneck als president van een natie die beschikt over evenveel massavernietigingswapens dan de twintig volgende landen op de bewapeningsladder sàmen heel het boeltje in een wanhopige poging om alles te bedonderen.

Kijk eens naar Between Iraq and a Hard Place, een Channel4-productie die op een komische manier heel het boeltje uit de doeken doet. De hypocriete houding van Engeland en de VS, de massavernietigingswapens van Iraq, de bijna honderdjarige westerse inmenging in het economische en politieke leven in Nabije Oosten, en waarom De VS nu persee Irak wil aanvallen.
Met imitaties van Tony, Bushke, Saddamski en den Osama, proberen Rory Bremner, John Bird en John Fortune ons ervan te overtuigen dat het enige waar het in deze oorlog niet om zal draaien, olie is. (realplayer)

Deel 1 (12 min 39s)
Deel 2 (13 min 39s)
Deel 3 (9 min 27s)
Deel 4 (14 min 20s)

Lees het script van de show.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Marie , op 18 February, 2003 @ 3:46

  Goe gelachen, voor zover er al mee te lachen valt eigenlijk.

 2.   Reactie van Sir Psycho , op 19 February, 2003 @ 16:39

  prachtig :)

 3.   Reactie van Tuuur , op 20 February, 2003 @ 16:36

  Erg goed gedaan inderdaad!

 4.   Pingback van Polskaya » Blog Archive » Between Iraq and a hard place (repost) , op 15 February, 2008 @ 1:43

  [...] (repost van 17 Februari 2003, op twee dagen na vijf jaar geleden) [...]

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress