21 July, 2002

Bezoekers

Te vinden onder: Uncategorized — @ 18:06

Het was weken geleden dat ik op een zaterdag nog eens voor de noen uit mijn bed ben gekomen, dus dat ik te laat op afspraak was valt niet te verwonderen. Niet te veel te laat, ik was nog ruim op tijd om samen met Den Derde en Luba medebloggers Natashia en Bart te begroeten.
Met z’n allen de zon in, naar de Groenplaats, waar we in die drukte toch een leeg terrastafeltje vonden. Genieten! Juist wakker, in het zonnetje, en al een kelk Duvel voor mijn neus. Tetteren met Bart en Natashia, over de kinderen, over het werk, over hoe Bart in Nederland is verzeild geraakt, wat Natashia doet met netwerken enzo, en ondertussen werd er een tweede vaas Duvel voor mijn neus gezet.
Na die tweede ronde bood Dederdebelg er nog een derde aan, maar liever werd er eerst nog wat gewandeld, en een ander terrasje geoppert.
Toen liet ik onze bezoekers de lul van Rubens zien, die helaas zelfs bij de Antwerpenaar amper bekend is, laat staan bij de doorsnee toerist, en die Bart en Natashia deed gieren van het lachen. Later over die lul nog meer.
De voetgangerstunnel doorgestoken en op linkeroever verzeild geraakt waar er dringend een stukje schaduw werd opgezocht. Op een bankje, in de luwte van wat groen , leuk gepraat, en toen ik mijn shag bovenhaalde om een sigaretje te rollen bood Bart me wat hash aan. Zelf rookt Bart niet, maar toen hij zich afvroeg welke kleine attentie hij kon meebrengen (alsof dat had gehoeven), kon hij maar één ding verzinnen. Dat was trouwens lang geleden, zo’n heerlijk geurend kruimelig stuje hash. Lekker blowen op een bakje, met uitzicht op de Schelde en met op de andere oever het beeld van de koekestad, blakerend in de julihitte, met af een toe een aak die voorbij kwam getuft.Om ons heen het getsjilp van vogeltjes, het gezoem van andere vliegende beestjes, het gekabbel van het water tegen de oever, het geruis van het riet in het water en het meest zalige weer dat je je maar kan voorstellen. Een mens zou er de tijd van vergeten.
Doch, Bart en Natashia moesten de trein van vier uur nemen naar Gent, om zich in het strijdgewoel van de Gentse Feesten te gaan storten, en van linkeroever naar het Centraal Station is toch al meteen een eindje wandelen. Dus wij weer op pad :)
Om een lang verhaaltje kort te maken, onze Nederlanders op de trein gezet, de gekregene gateau (hoe heet ie ook alweer Nat?) verdeelt met Dederdebelg. Luba was al naar huis, maar die kan nog een stuk krijgen als hij zich haast :)
Een fijne middag met heel fijne mensen. Dat was lang geleden
De dag kon niet beter beginnen!

-> foto’s


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van BuFFie , op 22 July, 2002 @ 11:45

  uwe gereflecteerde polskaya is er eentje voor the mirror project!

 2.   Reactie van Polski , op 22 July, 2002 @ 15:03

  true! ineens opsturen :)

 3.   Reactie van Mirjam , op 22 July, 2002 @ 17:17

  ziet er heel gezellig uit!

 4.   Reactie van Natashia , op 22 July, 2002 @ 21:16

  De gateau heet “Hoornse Broeder“, een typisch Hoorinees relatiegeschenk.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress