17 June, 2005

Bloot op de kasseien

Te vinden onder: Uncategorized — @ 23:57

Wie morgen in de voormiddag langs de Emiel Banningstraat of de Pacificatiestraat op het Antwerpse Zuid moet weze gewaarschuwd. Die tweehonderd blote mannen en vrouwen die u daar door de buurt ziet rennen zijn echt. Het zijn misnoegde klanten die het beu zijn om uitgekleed te worden door hun telecommaatschappij. Nee, serieus. Getuige onderstaand fragment uit een brief die buurtbewoners gisteren kregen:

Morgen dienen de straat waarin ik woon en een paar buurtstraten van zes uur tot de noen dus als decor voor een promotiefilm voor Scarlet.
Tweehonderd blote mensen die passeren onder je balkon, het is eens wat anders. Voor diegenen die geen balkon hebben in de Emiel Banningstraat is het misschien leuk te weten dat er gefilmd wordt op verschillende locaties: op de hoek van de Lambermontplaats, vervolgens aan de hoek van de E. Banningstraat en de Pacificatiestraat, om te eindigen aan de Gijzelaarstraat.

Realisatie van het filmpje De organisatie van heel deze bedoening is, te oordelen aan het contactemailadres op de brief, in handen van het Antwerpse Face It Group, een mediafirma gespecialiseerd in ‘production management, location management en castings for film & television’ maar niet in webdesign, en gesitueerd op het Antwerpse Zuid (iets voorbij de voormalige Zillion om precies te zijn) De brief vermeldt terloops dat de opnamen doorgaan onder politiebegeleiding. Aangeklede begeleiding.

Ik hoop dat ik op tijd uit mijn bed geraak, ik wil dit niet missen :)

UPDATE: het is me gelukt om ondanks het verbod om te fotograferen toch een paar plaatjes te schieten. Onderstaande actie manifesteert zich op de hoek van de Lambermontplaats en de Emiel Banningstraat in de richting van het nieuwe gerechtsgebouw:

Scarlet spot
laatste instructies worden gegeven

Scarlet spot
en daar gaan ze, de vuisten ballend en kwaad dat ze zijn

Scarlet Spot
blote mensen onder mijn balkon

En voor de fans van bewegende beeldjes is hier en hier een videootje te bekijken. Excuzes voor de slechte kwaliteit, m’n digitaaltje filmt niet zo goed.


reacties (9)


9 reacties, »

 1.   Reactie van luba , op 29 June, 2005 @ 16:43

  en natuurlijk gebeurt dat weer tijdens mijn verkansie. de wet van costanza eens te meer, verdoeme.

 2.   Pingback van Polskaya , op 11 July, 2005 @ 11:39

  [...] amp;nbsp;   [...]

 3.   Reactie van verca , op 18 June, 2005 @ 3:55

  Of je kan een nachtje doordoen ;-) Ik ga waarschijnlijk nog liggen ronken, nu ik zie hoe laat het is. Kan proberen natuurlijk. Zal veren onder mijn schoenen monteren en dan ben ik er op nog geen drie sprongen, questie van tijd te winnen ;-)

 4.   Reactie van Clopin , op 18 June, 2005 @ 12:25

  En? Geen fotoverslag?

 5.   Reactie van Tijd , op 18 June, 2005 @ 19:34

  Voor een mogelijk fotoverslag wil ik ook wel uit mijn bed kruipen.

 6.   Reactie van dirk , op 19 June, 2005 @ 2:38

  ‘k heb die 200 ook nog eventjes ‘live’ bekeken Pol, maar na twee nachtjes cafébaas spelen ben ik toch maar rap naast mijn eigen blote madam gaan liggen. Minder is soms meer…

 7.   Reactie van Tijd , op 19 June, 2005 @ 18:56

  Wie op de eerste rij wil staan moet toch niet zo beschaamd zijn?

 8.   Reactie van Polski , op 20 June, 2005 @ 4:14

  100 euro per figurant, 200 voor diegene die op de eerste rij stonden.
  Wis- en waarachtig

 9.   Reactie van verca , op 20 June, 2005 @ 10:18

  Een beetje heftiger dan voor Spencer Tunick poseren. Voordeel is dan weer dat je betaald wordt ;-)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress