31 December, 2004

Burps

Te vinden onder: Uncategorized — @ 6:10

Hoe klein en zielig zijn wij wanneer de aarde zich roert. Ons bestaan, onze opkomst en ondergang speelt zich af aan de oppervlakte van een korst die op ontembare massa’s magma drijft. En wij durven te beweren dat we deze bol omzeep krijgen als we zo verder blijven doen? Mein Gott, onze thuisplaneet hoeft maar een boer te laten en ettelijke duizenden kilometer kustlijn verspreid over twee continenten wordt hertekend alsof het maar om te lachen is. Het verlies in mensenlevens vlak na de ramp is verbijsterend. Het dodentol na de ramp zal nog hoger zijn door onuitblijfbare epidemieën. Op zijn minst driekwart van de regeringen der getroffen gebieden is helemaal niet voorbereid op zulk een miserie. Internationale hulp gaat zichzelf voor de voeten lopen door een gebrek aan overheidscoördinatie. Ontelbare overledenen gaan ongeïdentificeerd blijven en naamloos begraven worden. Afgelegen gebieden zullen door de vernietigde infrastructuur wekenlang onbereikbaar zijn zodat de overlevenden daar zelf hun eigen apocalyps meemaken.
Benieuwd wanneer de eerste trailers voor de Hollywoodrampenfilm-met-melig-liefdesplot over deze gebeurtenissen het net zullen, euh, overspoelen. Ik zeg: in de herfstvakantie van 2005.


reacties (2)


2 reacties, »

 1.   Reactie van stef , op 31 December, 2004 @ 11:28

  “met échte beelden van een écht gebeurde ramp: échte doden, écht leed en échte liefde…” dat word een kaskraker :(

 2.   Reactie van bernard , op 31 December, 2004 @ 14:29

  Blijkbaar had er potentieel een early warning systemkunnen bestaan, dat bijv. in Californië goed ontwikkeld is ( een rijk land), zie :
  http://www.guardian.co.uk/0,6961,,00.html vervolgens klikken op ” science”.

  Als tiener verslond ik alles wat te lezen viel.Dus herinner ik me het woord Krakatau ( vreemd dat nog niemand vermeld heeft). Het was net hetzelfde verscghijnsel in de jaren 1880. Internet leert :

  http://www.drgeorgepc.com/Vocano1883Krakatoa.html

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress