4 November, 2004

Bush

Te vinden onder: Uncategorized — @ 9:57

Dat de Amerikanen en de rest van de wereld vier jaar geleden met Bush opgescheept werden, kon nog op conto van de grillen van de toen op zijn minst hoogst eigenaardig gelopen verkiezingen geschreven worden. Maar deze keer heeft het Amerikaanse volk zijn leider voor de komende vier jaar zelf gekozen. Onvoorstelbaar dat een ‘intellectueel onafhankelijk’ volk opnieuw kiest voor een leugenaar die datzelfde volk fnuikt in zijn grondwettelijke rechten en in zijn ontwikkeling als vrije mens. De Amerikanen hebben laten zien dat het een bang, mak volk is dat zich bevend als een natte hond schuilhoudt achter de arrogante en agressieve houding van een telg uit een familie die al decennialang plunderend en bluffend zijn weg naar de macht en roem hakt. De bewoners van the land of the free betuigden openlijk hun steun aan een usurpator die voor drogredenen duizenden de dood in jaagt en nog eens duizenden zonder vorm van proces voor jaren laat opsluiten omdat dat stoer staat en omdat niemand hem iets moet komen zeggen. Het Amerikaanse volk besloot tot het herkiezen van een manipulator die welwillend is om clusterbommen op andere volkeren te smijten om zijn eigen volk het gebruik van de SUV te kunnen blijven garanderen. Tot de herverkiezing kwam het van een olieboer die eenzijdig internationale milieuverdragen opzegt, die oude vriendschapsbanden met geliëerde naties opblaast, die naar olie wil gaan boren in Alaska en op Antarctica, die gezondheidszorg afschaft in ruil voor de duurste wapens om daarmee dan op eigen houtje landen aan te vallen, alleen maar omdat hij het kan (het is nódig zegt hij).
Maar bovenalles hebben ze de man herkozen die zijn volk leert dat het in orde is, wat zeg ik, dat het een plicht is om op de smoel te slaan van hem/haar die het niet eens is met de Amerikaanse Nachtmerrie.

Het Amerikaanse volk zal met die keuze moeten leren leven en rekenschap afleggen aan zijn toekomstige generaties.

‘Daddy, why does the world hates us so much?’
‘Why do you care, son?’


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Peskygnome , op 4 November, 2004 @ 9:19

  “The land of the free”
  Hoe fucking arrogant kan een volk worden eigenlijk?
  De administratie die de “Patriot Act” (what’s in a *** name?) invoert, die mensen zonder vorm van proces opsluit in Guantanamo Bay en die souvereine naties binnenvalt onder het mom van “Bevrijding”, krijgt nu nog eens 4 jaar de tijd om de situatie royaal te verkloten. Het zou mij niet in het minst kunnen schelen welke primaat ginds aan de macht is, ware het niet dat als het in de States stormt, het hier waait. Het gezeik over de “war on terror” komt me onderhand de strot uit. Het is een goedkoop excuus om overal ter wereld hun troepen in te kunnen zetten. Wat is de volgende stap? Belfast platgooien (IRA Jihad?), of Madrid van de kaart vegen (een ETA groeperinkje anyone?)
  Bush schijnt niet te beseffen dat democratie != follow the US of bloody A

  Fuck this, ik verhuis naar de maan.

 2.   Reactie van bernard , op 4 November, 2004 @ 18:46

  Out of the heart, Pol.Goed.

 3.   Reactie van nove , op 5 November, 2004 @ 20:02

  Maar da’s juust! Het is een intellectueel eenzijdig ,dus, onderontwikkeld volk wat hun agressie niet intoomt (niet kunnen en niet willen) als het op geld verdienen en hard pikgericht neuken aankomt. Het beroerde feit wil is dat er miljarden na-apers zijn die hetzelfde domme primitieve gedachtengoed deelt en volijverig najaagt in woord en daad.

 4.   Reactie van jeroen , op 6 November, 2004 @ 14:00

  Anderzijds, als al die mannen gekozen hebben voor die lul, moeten wij dan gaan zeggen dat ze allemaal fout zijn?

  Een volk krijgt de leider dat het verdient zeker?

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress