8 April, 2004

Copycat dedju!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 20:59

Er bestaan honderden linkdumpwebsites, de ene al wat gesofisticeerder dan de andere.

Dit is www.linkdump.be (van uw dienaar)
Dit is www.linkdump.us (van een of andere Noor)

En let op, linkdump.be en linkdump.us hebben:
- dezelfde naam (ok, wat dan nog)
- hetzelfde simpele concept (uur – naam – link – hits- zelfs dezelfde vierkante haakjes rond de hits.).
- dezelfde twee statistiekjes (linkdumpers, links dumped).
- zelfde manier van archiveren.
- allebei een Random Url Button, met dezelfde tekst erop èn eronder!

Dit kan geen toeval meer zijn.
Gelukkig tonen de archiefjes van linkdump.be dat ondergetekende er al van feb 2002 mee online is zodat het verdomd duidelijk is wie de mosterd waar is gaan halen.

U mag voor mijn part Tor Gilje uit Ternev 9, Hafrsfjord 4049 Noorwegen, gerust laten weten wat u denkt over zulk een inspiratieloze copy. Heb ik ook gedaan.

UPDEET: de linkdump random url button is ondertussen al verdwenen van linkdump.us :)


reacties (16)


16 reacties, »

 1.   Reactie van Esmeralda , op 9 April, 2004 @ 4:58

  Het is idd duidelijk waar de heer Tor zijn mosterd heeft gehaald.
  Beschouw het als een compliment, Polski

 2.   Reactie van Ronald , op 9 April, 2004 @ 8:47

  Hehehe, kheb hem een mailtje gestuurd: Du skal dansa ompa til du dør (en dat moet ie dan maar als dreigement beschouwen)

 3.   Reactie van no3 , op 9 April, 2004 @ 9:54

  Puur plagiaat, dat is het. Een goed idee is niet meer veilig zonder er een duur copyright aan te hangen. Ik kruip direct in m’n keybord.

 4.   Reactie van Evil Henry , op 9 April, 2004 @ 9:04

  Pas op met die Noormannen uw gedacht te zeggen want voor ge ‘t weet laden ze een drakar vol en stevenen ze op onze kusten af om te brandschatten en onze vrouwen te ontvoeren. Beschouw ‘t vrijelijk laten copiëren van uw linkdump als een offer om onze nationale veiligheid te verzekeren.

 5.   Reactie van SubZero , op 9 April, 2004 @ 11:08

  Ik heb ze nu eens alletwee bekeken, en – niet kwaad worden hee – ‘k vind de zijne iets mooier.

  Heeft den Tor trouwens nog gereageerd, genre “Yes Mr. Pol, I admit, you are my inspiration my God, I buig nederig in het stof aan je welriekende voeten, en ga nu direct op mijn site zetten dat ik het idee van uwe doorluchtigheid gepikt heb”. Of was het eerder een antwoord genre “Eat Shit and die you little elgian, you should have supported Bush and his war anyway. To hell with you, me and my drakar friends will come and linkdump your sorry ass. Abba rules.”

 6.   Reactie van bram , op 9 April, 2004 @ 14:44

  @Evil Henry: en onze stella pikken!

 7.   Reactie van zenataohb , op 10 April, 2004 @ 0:20

  I don’t know, … ik vind ‘t idee achter die linkdump prachtig, en uiteraard dus proficiat gewenst voor ‘t origineel idee en de knappe technische uitvoering, … maar is dat ding ondertussen niet ten onder aan ‘t gaan aan z’n succes ? Ik heb ‘m net nog eens geprobeerd. 29.000 links al ? Ik heb er zowat tien random geprobeerd, waarvan één mild grappig, 4 foutmeldingen over sites die ondertussen al niet meer bestaan, en 5 waarvan ik me afvroeg wat iemand daar nu in godsnaam interessant aan vindt. Een site met een tabel over ‘t percentage alcohol dat je in elk van de staten van America wettelijk gezien in je bloed mag hebben tijdens ‘t rijden bv. Misschien handig voor de gemiddelde bezopen Amerikaan on a roadtrip, maar op mij heeft dat ‘t zelfde effect als Danny Verstraeten die de prijzen van de groenten van de vroegmarkt zit op te sommen. Wordt ‘t niet eens tijd voor een soort shifting en kwaliteitscontrole ? Of zou dat tegen ‘t principe van freedom of speech in gaan.

 8.   Reactie van Esmeralda , op 10 April, 2004 @ 1:47

  @ zenataohb: je test een tiental linkjes uit de 29.000 en als die niet zijn wat jij verwacht dan kom je hier wat lullen. Wat een zeur ben jij zeg.

 9.   Reactie van zenataohb , op 10 April, 2004 @ 2:59

  Kijk, ofwel ben jij dus ‘t soort simplistische gefrustreerde trut dat geen tekst kan lezen die langer is dan de gebruiksaanwijzing van Tampax en moet je dringend ophouden met opinies te vormen want je komt toch niet verder dan een ordinaire scheldpartij, ofwel ben je ‘t gatlikkend fictief alter ego hulpje van de uitvinder des programmatje in kwestie en moet je nodig leren constructief om te gaan met opbouwende kritiek want dan zou je gewoon betere dingen afleveren. ‘t ding is verre van slecht, maar steekproefgewijs kan 90 % tijdverlies al tellen. Misschien toeval, maar ik heb er net weer tien geprobeerd en meer dan de helft is nog altijd afkomstig van mensen die ‘t onderscheid niet kunnen maken tussen flauwe zever en iets wat ook maar mild interessant is. Binnenkort is die linkdump volgestouwd met ‘t volledige internet.

 10.   Reactie van Esmeralda , op 10 April, 2004 @ 6:27

  Zenataohb: je blijft zeuren. Moest jouw ma de gebruiksaanwijzing op haar anti-conceptiepillen helemaal kunnen lezen hebben, dan had ik hier nu mijn tijd niet moeten verdoen aan een idiote reactie op jouw macho-gezeik.

 11.   Reactie van Chipo , op 10 April, 2004 @ 8:24

  en der zijn vele leukere plekken om een Tampax in te steken. Met inbrenghuls en al.

 12.   Reactie van zenataohb , op 10 April, 2004 @ 10:39

  Dat je reactie idioot is is ‘t zinnigste wat je al beweert hebt. Per ongeluk zeker ? En nu we toch afglijden naar de mama jokes: de baviaan die jouw ter wereld bracht na een geheim experiment in ‘t leger met een mannelijke kwal als donor heeft nog altijd een hoger IQ dan jij. Eigenlijk ben je te vroeg alleen gaan wonen.

 13.   Reactie van Polski , op 10 April, 2004 @ 17:01

  Kindjes kindjes, gedraag jullie eens op andermans blog! Als je hier komt reageren, blijf dan bij het artikel. Als jullie willen blijven schelden op elkaar spreek dan ergens af en neem een kamer.

 14.   Reactie van SubZero , op 10 April, 2004 @ 20:57

  Of ga bij de Noormannen wat bier pikken.

 15.   Reactie van SubZero , op 10 April, 2004 @ 20:50

  Na op deze site http://www.netlaughter.com/haha.htm/ getiteld “most annoyping page of the internet” terecht te zijn gekomen, ben ik ook geen fan meer van random linkdumps. Al even annoyinf als die page waar ik zena altijd heenstuur. :-D

 16.   Reactie van ansdnlas , op 1 June, 2005 @ 23:13

  linkdump zonder veel poespas en geen teruglink benodigd:

  http://linkdump.web-log.nl

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress