24 November, 2008

De eerste sneeuw

Te vinden onder: Te aanschouwen — Tags: , , — @ 4:36

Daar viel ie, vlak voor mijn deur: de eerste sneeuw van dit seizoen! Ik zou daar nu nu helemaal lyrisch van kunnen worden, maar ik verkies om dat niet te doen. Het is al veel te laat geworden en ondertussen is alles al gesmolten. Edoch! Daar was ie dan, de eerste sneeuw!

Hieronder ziet u ter archievering der tijden een fragment van het 360° panorama dat vanavond gemaakt is vanop de Amerikalei. Klikken daarop verwijst u naar de permalink op ‘Panorantverpia‘ met het volledige panorama.

Het kan haast niet anders, dan dat het negende beste Belgische nummer hierbij ten berde dient te worden gebracht. Hieronder valt te beluisteren als soundtrack bij bovenstaand rondgedraai, het in mijn ogen bijzonder intrieste nummer, ‘De eerste sneeuw’ van Jan De Wilde:


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 24 November, 2008 @ 18:57

  Je kent mijn afkeer voor alles wat kleinkunst is. Van Leonard Cohan tot , bijv. Neil Young.

  Maar. Ja, dit, ” EErste Sneeuw” is werkelijk uitstekende muziek. OOk bijvoorbeeld eens luisteren naar de bewerking ( van & met De Wilde) vorr beperkt kamerorkest- ” Jan De Wilde & Prima La Musica”.

  Inderdaad, binnen VL kleinkunst steekt JDW er torenhoog bovenuit.
  Vergelijk hem – in 20ste eeuwse klassieke muziek – met die andere componist binnen twaalftonensysteem, A. Webern. Webern heeft voldoende geschrapt om uiteindelijk op 3,5 uur muziek uit te komen. Net beter dan de meer bekende dodecafonisten A. Berg en A. Schönberg.

 2.   Reactie van bernard , op 24 November, 2008 @ 19:41

  ‘k Wil maar zeggen.
  Die zette met weinig genoeg de bakens.
  Vraag het eens bijv. aan Urbanus.

 3.   Reactie van liliwens , op 26 November, 2008 @ 0:21

  knap dat panorama

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress