21 July, 2002

De penis van Rubens

Te vinden onder: Uncategorized — @ 21:45

Iedereen kent het standbeeld van Rubens, dat al sinds jaar en dag waakt over de Groenplaats in Antwerpen. Statig staat hij daar op zijn sokkel, in het midden van het plein, zijn rechterhand sierlijk langs zijn lichaam gehouden, en zijn linkerhand ferm in zijn zij geplaatst, net boven het heft van zijn degen. Aan zijn voeten houden de punkers zich op, en ander ongewassen schorem dat de dag begint met het doorgeven van een literfles Jupiler. Boven zijn hoofd circelen de duiven waarvan er af en toe één op zijn kop schijt. Aan de randen van het plein voor zover het oog kan reiken: terrasjes.
Een van al die mensen op dat plein zullen er hooguit een paar zijn die weten dat wanneer je Rubens vanuit de juiste hoek bekijkt, je kunt zien dat hij zijn lul uit zijn broek heeft hangen.
Ik zeg het. Van dit ongebruikelijke fenomeen bij een bronsen standbeeld zijn niet veel Antwerpenaren op de hoogte, laat staan de toeristen. Daarom toon ik jullie hier een foto met onomstotelijk bewijs. Ik garandeer u dat er niks is aan gefotosjopt, en daag u allen uit om ter plaatse te gaan en Rubens’ lul met eigen ogen te aanschouwen:


reacties (14)


14 reacties, »

 1.   Reactie van Gerdy , op 21 July, 2002 @ 23:47

  Als da geen volk trekt!

 2.   Reactie van chelle , op 22 July, 2002 @ 9:48

  heb je ook kunnen zien wat hij met zijn rechterhand doet ondertussen ?

 3.   Reactie van Natashia , op 22 July, 2002 @ 21:43

  In het echt leek ie veel groter!

 4.   Reactie van Herman , op 22 July, 2002 @ 22:42

  En heb je ook gemeten hoe lang ie is? :-)

 5.   Reactie van Relke , op 3 June, 2005 @ 20:15

  Ja, en op de Groenplaats rondhangen was voor hem blijkbaar plezanter dan naar school te gaan en serieus te leren schrijven. Loser!

 6.   Reactie van Nonkel P , op 3 June, 2005 @ 16:41

  Zie eens wie er hier op zijnen teen getrapt is: een stuk ongewassen schorem. Ts ts ts.

 7.   Reactie van Akasha , op 2 June, 2005 @ 23:53

  Fuck you kerel!! Kent gij de punkers van de groenplaats wel?? kd8 et ni want anders zoude zeker ni zegge da da ongewasse schorem is!! Fuck you, gij zij zo zielig, gij beoordeelt mense op hun uiterlijk!! Wrs zijt gij nen ongewasse schorem joeng… Zo’ne seut die heel dag nx anders doe dan achter zenne pc te zitte… Stoeme lul!! Zij blij dak u ni ken van uiterlek want ten eerste kzou u al grondig uitlache en ten tweede ge zou nimer op de groenplaats durve kome!!

 8.   Reactie van Robo , op 3 March, 2007 @ 15:54

  laat ons allen hopen dat er een duif op akasha’s hoofd schijt.

 9.   Reactie van dikke , op 12 March, 2007 @ 12:17

  He dikke lullen ik zie geen lul maar een stuk van zijn zwaard,en daarbij de punkers zijn de vettigste zakken die ik ken.Allemaal zielepoten met maar 1 gedachte de mensen chokeren met hun dierengedrag ,het zijn die punkers die aan de allerlaagste trede staan van de mensheid.Net gedrochten en normaal zouden ze die in de gaskamers moeten steken en laten ontploffen!!!! Weg met die zeikerds en wangedrochten,zie ze daar lopen de luie lomperikken.Het schrikbeeld van de straat moet eens opgeruimd worden naar het stort en de vermaler in! De ouders van die kwakkels zijn niet veel beter en moeten ook vernietigt worden!Weg met die vettige dikke vuile mensonteerde gedrochten!!!!

 10.   Reactie van steve , op 6 September, 2007 @ 16:00

  Hehe, die werkschuwe punk is blijkbaar op zijn (ongewassen) pik getrapt ;-) Gedrochten zoals Anja Hermans, awel daar heb ik geen greintje respect voor. Ze zijn tegen het systeem, tegen kapitalisme maar ze aanvaarden wél hun uitkering. Als je tegen het systeem bent, moet je consequent zijn vind ik.

 11.   Reactie van punker , op 12 November, 2007 @ 19:48

  golle ze allemaal die piemel me veel haar , en das ni de piet van de rubens maar wel zen rechter hand !! grapjassen , eerste jaartje ja , die alleen iets durve zegge achter olle pc , mai echt cool ze , bravo

 12.   Reactie van Polski , op 13 November, 2007 @ 9:43

  Zeker even cool als hier zelf anoniem komen staan zeiken, niewaar punker?

 13.   Reactie van banaan , op 19 March, 2010 @ 9:54

  wa ne grote lul

 14.   Reactie van banaan , op 19 March, 2010 @ 10:54

  is da beeld gay

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress