15 May, 2002

De toekomst.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 2:14

Straks gaan in Nederland de stemhokjes open, en dat terwijl het polderland er zowel emotioneel als politiek helemaal onderdoorzit. Nog nooit is ‘s Neerlands volk zo verward en verontwaardigd geweest. Alle geloof in de politieke leiders is weg, de bevolking is bekocht en besodemietert. In een iets tropischer land hebben er ze minder voor nodig om een staatsgreep te plegen.
Misschien is het de Nederlandse nuchterheid die hen uiteindelijk het juiste ding laat doen: strax stemmen op hetgeen hun verstand hen opdraagt, en zich niet blind laten meeslepen door besluiteloosheid, protest, woede of andere zaken die meer verwant zijn aan de romantiek dan aan de rede. Want met romantiek haal je het niet als het over het besturenvan een natie gaat.

UPDEET 12h19:
Grote opkomst voor de verkiezingen.
CDA grootste winnaar in laatste peilingen
LPF tweede partij van Nederland?


reacties (2)


2 reacties, »

  1.   Reactie van Omar , op 15 May, 2002 @ 20:05

    gedachte: Als dat maar goed gaat. Ah jawel, dat gaat vast goed.

  2.   Reactie van bernard , op 15 May, 2002 @ 21:01

    CDa zal er dus als de grote overwinnaar uitkomen. Die Bolken-ende is een talent.Mensen uit calvinistisch NL keren zich tot God, in tijden van verwarring.Ze geven hun lot in handen van het CDA,belangrijkste partij, dus leverancier van Eerste Minister.Die doet vervolgens met dat mandaat wat hij/zij wil,kiest de meerderheidscoalitie die hem/haar zint.Die lijst Fortuyn zal daarin opgenomen worden.Ze walsen die vervolgenns zo plat als een vijg. Neen, keurig/beredeneerd/gedocumenteerd (een paar studiediensten)enz. besturen, dat kunnen die F. lieden inderdaad niet.Maar, zo goed als zeker het draait uit op een rechtse regering.Wie op CDA gestemd had om iets anders te bereiken, die kan zijn kaarsje dichtdoen.
    Wat is mijn overtuiging?Niet een soort vaag centrum ,waarvan de leiders op eigen goesting/ belang voorkeuren laten blijken.Wie voor CDA gestemd heeft kan enkel hopen en bidden dat de leider zijn /haar weg kiest.Valt knap tegen als dat niet die is van diegene die ervoor stemde.
    Dan liever een duidelijke keuze, tussen links en rechts .Wie het meest stemmen haalt wint.Programma’s zijn duidelijk. Aan de mensen,kiezers om te beslissen.De ene keer wint de enen,de andere keer de andere. Boeiender dan het Centrum plat.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress