23 April, 2003

Democratie-ieh-ah-hahahaha!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 4:04

Hoe kun je nu in godsnaam de democratie verdedigen wanneer juist die pilaren die je steun moeten bieden zo rot zijn dat ze bij de minste aanraking tot zand verworden? Hoe kun je nu, binnenkort, naar het stemhokje gaan en met een goed gevoel een kruisje zetten achter een naam die jou mag vertegenwoordigen, terwijl je weet dat elk van hen die jouw stem krijgt zich heeft schuldig gemaakt aan misbruik van macht, misbruik van vertrouwen, amateurisme en zich vooral schuldig maakt aan het bagatelliseren van juist al deze zaken?
Het sop is de kool niet waard, de ene leugenaar vervangt de andere en eendere scenario’s krijgen hun beloop terwijl nieuwe verantwoordelijken zich verschuilen achter de verantwoordelijken van toen.
En ter zijner tijd mag jij aanduiden wie er deze keer mag blunderen.
Uiteindelijk verandert er voor jou en voor mij niets, nada, geen zak en geen van de gele hond zijn bescheten schurftige kloten. De wereld draait verder en zij hebben alleen aandacht voor ons wanneer we ons ‘niet laten kennen’ en onze stemkaart ten gelde gaan maken. Daarna is het weer hetzelfde oude liedje.
O ja, toegegeven dat er idealisten bestaan die de wereld gaan veranderen van zodra zij aan de macht zijn. Alleen zo spijtig dat net die idealisten zich evengoed laten corrumperen door net diezelfde macht van zodra ze er beginnen van te proeven.
En toch…stemmen is een plicht en ik vind dat vanzelfsprekend. Wanneer er geen stemplicht is krijg je geen volk op de been om te vertellen wie er nu het baasje mag zijn en dan krijg je hele vieze toestanden om je heen. En hoe weinig je nu ook denkt te zeggen te hebben, wanneer er niemand meer gaat stemmen heb je helemaal niets meer te zeggen. Dan krijg je idiote regeringsleiders die je vertellen dat ze met kruisraketten en precisiebombardementen het masterplan van God uitvoeren in naam van de vrijheid van het volk. Datzelfde volk dat liever ging vissen of zijn kater bleef uitslapen of de kamer wou verven in plaats van te gaan stemmen, maar nadien aan den toog staat te brullen wat een kootzakkerij het allemaal is.
Zucht – maar wat een zegen is de stemplicht wanneer je geen enkele partij kunt vinden die je je vertrouwen wilt schenken? En het volk kreunt. Al zo lang.


reactie (1)


1 reactie »

  1.   Reactie van astrakanko , op 23 April, 2003 @ 10:38

    Een eigen partij stichten hé Pol. Maar erop voorbereid zijn dat iedereen je in diskrediet gaat proberen te brengen, omdat je “the second superpower” (= het gewone, van een brein voorziene volk dat het allemaal kotsbeu is)gaat aanspreken. Het volk dient dom en onverschillig te blijven volgens de machthebbers, dat weten we al heel lang, en deze wetenschap alleen al zal ons in de ogen van sommigen staatsgevaarlijk maken …
    Een diepe zucht is hier inderdaad op zijn plaats.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress