22 January, 2004

Determinatie

Te vinden onder: Uncategorized — @ 5:40

Er zijn twee soorten lafaards: er is die soort die er niet voor gekozen heeft maar er door omstandigheden toe gedwongen wordt en zo dus op de lafheid is aangewezen om te overleven, en er is die soort die de leugen en de lafheid als een gemakkelijk alternatief meent te mogen gebruiken ter meerdere eer en glorie van zichzelf.
De eerste soort is heel gemakkelijk te herkennen door de schaamte die ervan afdruipt. De tweede soort herken je veel moeilijker omdat ze zo geniepig te werk gaat. Het vraagt dus jaren van intense toewijding en meedogenloze training vooraleer je zover bent om in één, of twee oogopslag(en) te weten welk vlees je in de kuip hebt. En dan nog is het een hele lastige zaak, want je moest het maar eens mis hebben.
En toch zijn ze onder ons: de huichelaars, de slechtbedoelenden, de schouwspelspelers en de carrottentrekkers. De rad-voor-ogen-draaiers, de corrupten en de schijnheiligen, de gladjanussen, de listigaards, de onbetrouwbaren, de geniepigaards, de echtbrekers, de liegebeesten, de geringschattenden, de kwaadmoedigen, de kontlikkers, de dikke nekken, de gefnuikten en de wellustigaards. Om van de profiteurs en de nalatigen en de gefrustreerden en van die ongeschoren tronie in de spiegel nog maar te zwijgen. Zo hou ik dus heel weinig waarlijke vrienden over uiteraard. Een drietal ongeveer. Ik ben veel te onverdraagzaam.


reacties (7)


7 reacties, »

 1.   Reactie van Chipo , op 22 January, 2004 @ 8:50

  Ja Pol, en ben je onverdraagzaam uit lafheid of uit principe?

 2.   Reactie van majriM , op 22 January, 2004 @ 18:59

  je hebt het “Groote woordenboek der lafaards” gevonden! :-)

 3.   Reactie van verca , op 22 January, 2004 @ 21:51

  vergeet vooral de frustratiemachines, egotrippers,destructievelingen,geobsedeerden,controlefreaks,cynici,opportunisten,betweters,praatjesmakers,luchtbakkers ,mouwvegers,slijmballen,arrogante zakken,opscheppers,negatievelingen,verneukers en verneukten,eigen-volk-eerstes,fanatici,narcisten,hautainen,laag-bij-de vloersen,onderkruipers,materialisten,bedriegers,neo-classisisten,hopeloze macho’s…niet.

 4.   Reactie van Mike , op 23 January, 2004 @ 3:59

  eh! Wat is er mis met neo-classisistitietenietigaards?

 5.   Reactie van verca , op 23 January, 2004 @ 20:53

  dat van die neo-classisisten is maar een grapje hoor!

 6.   Reactie van Memorabele , op 25 January, 2004 @ 21:24

  Getuige uw openhartigheid in uw stuk bent u veel verdraagzamer dan u zelf meent, want u durft zich, met het schrijven van uw stuk, kwestbaar op te stellen en dat maakt dat u voor mij tot een heel verdraagzaam persoon. Zoveel personen durven het niet aan zich kwetsbaar op te stellen en gedragen zich als stoere jongens die puntje bij paaltje niets te melden hebben en als mensen ondeling inwisselbaar zijn omdat zij de grote menigte nablaten.
  Neen….veel liever kan je te doen hebben met mensen als u, mensen dus die zich gewoon durven uitspreken en zich kwestbaar durve opstellen!
  Mag ik u trouwens vriendelijk maar nederig vragen een kijkje te nemen op mijn log van vandaag….want een man moet een keuze maken in de ‘wijze’ parabel van vandaag…u heeft er vast wel een mening over….ik zie u graag…

 7.   Reactie van Novecento , op 25 January, 2004 @ 23:51

  oei Polsky, hebt u het gedaan ?Hebt u geklikt naar het log van deze zendeling?
  Zo ja, versta ik uw post met Shakesperiaans citaat(Hamlet?)des te beter.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress