16 April, 2007

Drukdoeners en druktemakers

Te vinden onder: Uncategorized — @ 19:25

ff ranten:

Zoals het gezegde euh, zegt: ‘veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven’.
Ik kan mijn vreugde ondertussen niet meer op met al die mensen die zeggen dat ze nog gaan bellen, dat ze nog iets gaan laten horen, dat het morgen in orde komt, dat we van de week samen eens iets gaan eten etcetera etcetera en waar je dan volslagen niets meer van hoort. Niks, nada, nougabollen. Zelfs geen sms-je om te verwittigen dat ze verhinderd zijn, dat er iets is tussengekomen, dat hun kat is overreden of dat bomma is doodgegaan etcetera etcetera, soit, dat ze dus niet kunnen. Wanneer je die mensen nadien dan rekenschap vraagt over waarom ze je even vruchte(n)loos als een door de bliksem getroffen appelboom hebben laten staan wachten, dan halen ze allemaal hetzelfde, in hun ogen zaligmakende argument boven: ‘man man man, druk druk druk!’ Te druk om iets te laten weten ook soms? ‘Ach, dat is me helemaal ontschoten met die drukte, pak het nie persoonlijk.’

Ik laat al die druktedoeners het volgende weten: ik neem het wel persoonlijk op wanneer ik met iemand een afspraak maak en wanneer die iemand me laat stikken wegens allerlei drukdoenerij. En zeker wanneer dat meerdere keren gebeurt zonder een berichtje te krijgen. Want ik geloof nooit dat iemand het zoooo druk heeft dat ie geen smsje kan sturen wanneer hij/zij een afspraak niet kan nakomen terwijl hij/zij wel allerlei belangrijke onzin over zichzelf op dat achterlijke Twitter kan smijten. Ik neem het zelfs hoogstpersoonlijk op, want mensen behandelen als een stuk speelgoed omdat je het ‘druk druk druk’ hebt toont hoeveel waarde je hecht aan die mensen.
‘Druk druk druk’ is geen excuus om iemand boertig te behandelen. En ik word heel ambetant wanneer ik boertig behandeld word. Dan ga ik me zelf boertig gedragen en dan zijn we nog verder van huis.

Raadzaam is deze te volgen tactiek dus: ver weg blijven van mensen die veel beloven maar weinig geven. Vroeg of laat is hun ‘drukke’ periode voorbij en dan staan ze daar, in een emotionele woestenij uithijgend van de zojuist verloren ratrace moe en uitgeblust om zich heen te kijken, zoekende naar mensen die er vroeger nog waren maar wegens verregaande verwaarlozing hun conclusies hebben getrokken en hun biezen hebben gepakt en naar andere oorden getrokken zijn. Het erge is dan nog, (haa de ironie) dat die drukdoeners het allemaal niet eens zagen gebeuren omdat ze het te druk hadden met druk bezig te zijn. En dan komt bij hen langzaam maar zeker de verpletterende vraag op waar ze in godsnaam allemaal mee doende zijn geweest en of het allemaal de moeite wel was. En tijdens het strompelen doorheen de ruïnes van hun drukdoenerij komt het besef dat ze het helemaal fout begrepen hadden en o meneer, als ze het opnieuw konden doen ze zouden het wel anders aanpakken.
Helaas.


reacties (13)


13 reacties, »

 1.   Reactie van Michael , op 16 April, 2007 @ 19:32

  U heeft gelijk. Maar beloofd is beloofd. Wat niet wegneemt dat ik iets had moeten laten weten.
  *kruipt met schaamrood op de wangen in een klein hoekje*

 2.   Reactie van logge , op 17 April, 2007 @ 2:41

  treats you right!as ge is een beetje minder in uwe nagelbuik zou zitten staren en af en toe ook eens zou luisteren naar anderen kreegt ge zelf misschien is wat aandacht.dat ge zelf niet moe en misselijk wordt van al dat negativisme en vuilspuiterij!wie wil er me zo een verbitterde zaag afspreken?zuipt er nog eene manneke,t zal betere…

 3.   Reactie van Polski , op 17 April, 2007 @ 4:15

  Ik zien u ook graag zenne Chriske, ‘k vind het alleen spijtig da g’uw eigen achter ne nick verstopt terwijl ik speel in open veld.
  ‘t Zal den aard van het beestje zijn waarschijnlijk.

 4.   Reactie van odette , op 20 April, 2007 @ 0:53

  Oei, die is raak. Ik ga mijn leven beteren. Jammer dat jij daar niks aan hebt want ik ken je niet, maar hopelijk de mensen in mijn omgeving wel.

 5.   Reactie van Mbeezt , op 20 April, 2007 @ 9:05

  Ik kan het echter volledig volgen. Tijd voelt het meest kostbaar aan als je zit te wachten op een reactie waarvan je hoopt dat ze toch nog komt, terwijl je beter weet. En vooral als je jezelf tracht wijs te maken dat je er niet op zit te wachten en dat ze de hoogste boom in kunnen met hun loze beloftes. Navelbuikstaarderij is geen reden om mensen aandacht te ontzien. Niemand vraagt om beloftes, beloftes worden gegeven door personen die ze moeten navolgen. Het dan terugkaatsen naar de andere partij is maar al te makkelijk.

 6.   Reactie van odette , op 20 April, 2007 @ 11:41

  Wat betekent -ranten-trouwens? (efkes ranten;-)

 7.   Reactie van Polski , op 20 April, 2007 @ 20:08

  ranten komt van het engels -to rant, en dat betekent niks anders dan van uw oren maken.

 8.   Reactie van Lucas , op 21 April, 2007 @ 10:46

  En dan op een schone zomerdag is er het weerzien na zoveeeeeeeeel jaren, en moet er heel wat bijgepraat worden, en zijn we allang dat scherpe kantje van toen vergeten. Degene die ons gemaakt heeft wist echt wel waar hij mee bezig was…..wijzelf daarentegen?????

 9.   Reactie van odette , op 21 April, 2007 @ 23:25

  Ehhh, -van uw oren maken- Ik kan niet genoeg Vlaams horen (sommigen hebben dat weer met Italiaans > zie: a fish called wanda) meer ik vrees dat ik een Vlaams- Nederlands woordenboek nodig heb. Van uw oren maken, is dat net zoiets als -iemand de oren wassen?-

 10.   Reactie van Polski , op 23 April, 2007 @ 17:01

  euh…ik denk dat ge ‘to rant’ in het nederlands nog best kunt vertalen als ‘foeteren’

 11.   Reactie van Chipo , op 23 April, 2007 @ 22:56

  Hollanders gebruiken ook vaak ‘kankeren’ in deze betekenis.
  Maar Pollebaby rant wel mooierder.

 12.   Reactie van Frank , op 26 April, 2007 @ 15:57

  Ik zou bij deze de geweldige Theo Maassen willen citeren;

  ‘Druk druk druk!?
  Als je ‘t écht zo druk hebt, waarom zeg je het dan drie keer!!!”

 13.   Reactie van Greet , op 29 May, 2007 @ 15:21

  En wat met mensen die het bij momenten zo druk hebben dat ze bijna altijd nee moeten zeggen tegen dat soort afspraken en daardoor langzaam maar zeker al hun vrienden verliezen en dat maar al te goed beseffen? (Bij wijze van tegen-rant.)

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress