29 November, 2003

Experiment met zilverpapier.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 6:39

Wanneer ik eens kom te sterven dient mijn lijf enkel de wetenschap te dienen moest er nog iets mee aan te vangen vallen. Dat is zo vastgesteld. Mijn brein nochtans, hoe nietig of virtuoos het door sommigen ook bestempeld moge worden, wil ik na mijn verscheiden zo snel mogelijk met al zijn hebben en houden, al zijn herinneringen en spijt, alle onhebbelijkheden en lieftalligheden ge-upload zien naar een server in een bunker op Antarctica die netjes aangesloten is op de Big Routers en al de rest van het Wereldomvattende Circus zodat ik uiteindelijk eens wat van de wereld kan zien.
Met dat doel voor ogen heb ik al een map aangemaakt op mijn harde schijf die ‘Het_wezen_van_Polski’ heet en waarnaar ik middels een vernuftige soort helm die bestaat uit een badmuts, wat balsahout, een halve rol zilverpapier, wat nylondraad en een elastiekje dat de boel om mijn kin samenhoudt al mijn breindata via een handig USB-kabeltje heenstuur.
Tot nu toe zit er in die map (en ik heb het over drie dagen hard labeur en koppijn) nog niks, nada, geen enkele bit of byte valt erin te bespeuren. Hetgeen uiteraard mijn twijfels doet rijzen over:
a) de inhoud van mijn brein.
b) de USB-aansluiting.
c) de software van mijn helm.
d) de zin van dit alles.


reacties (13)


13 reacties, »

 1.   Reactie van nathan , op 29 November, 2003 @ 8:36

  a) aangezien alcohol en sigaretten de inhoud van uw brein aantasten, moet er al iets zijn dat ze kunnen testen. Dus dat kunnen we schrappen …
  b) USB, dat is gekend, is de meest fool-proofe aansluiting. Nu is uit a) gebleken dat u sowieso al geen fool bent, dus daar kan het niet aan liggen.
  c) Oei, ik ben zelf programmeur
  d) Die staat buiten kijf natuurlijk : we zijn op zoek naar onze onsterfelijkheid (enfin : ik zeg nu onze, in de hoop dat wanneer het werkt, dat ik dan ook mijn breindata mag downloaden, Pol ? Poool ? mag ik ??? ;-)

  Dus volgens mijn bescheiden mening zal het c) zijn !! ;-)) U gebruikt toch geen windows hoop ik ? die is met zijn virussen nogal dodelijk voor breindata.

 2.   Reactie van Chipo , op 29 November, 2003 @ 9:15

  Inderdaad Nathan, het wachten is op een Polski brianpatch of een Linux versie! Of een Mac, natuurlijk ;-)

 3.   Reactie van De Schulpjes , op 29 November, 2003 @ 9:30

  Weer een pilletje geslikt…………

 4.   Reactie van oreally , op 29 November, 2003 @ 14:36

  U zal een nieuwe driver voor de helm moeten downloaden. Daarna windows upgraden naar DirectX 9. Checken of er geen spyware in uw brein zit. En vervolgens dient u uw brein te rebooten.

  Trouwens is die helm wel goedgekeurd door Belgacom en heeft u daar een VLAREM-2 milieuvergunning voor?

 5.   Reactie van Librarian , op 29 November, 2003 @ 14:17

  Ben je niet vergeten om de bipolaire quantumconvertor aan te zetten? Die zorgt er namelijk voor dat de uitgaande neuronen via de synapsen worden kortgesloten. Zonder quantumconvertor krijg je last van buffer underrun. Je moet er immers rekening mee houden dat een zenuwimpuls ongeveer 5 x 10-15 joules nodig heeft om een afstand van 1 millimeter af te leggen. Omdat de totale energie van het menselijk brein ongeveer 10 watt bedraagt, betekent dit dat zenuwimpulsen een maximumsnelheid van hoogstens 2 x 1015 millimeters per seconde kunnen hebben. Daaruit valt dus af te leiden dat het menselijk brein ruwweg een rekenkracht bezit van 1013 tot 1016 bewerkingen per seconde.

 6.   Reactie van bernard , op 29 November, 2003 @ 18:59

  ‘t Is zoals de Librarian zegt: VO%´B0õ}.

  Vaneigens is dat zo.

  Feet on the ground, dat is de boodschap.

 7.   Reactie van Kwaadbloed , op 30 November, 2003 @ 5:45

  Of in Bernards geval: feet first.

 8.   Reactie van Ronny , op 30 November, 2003 @ 11:35

  Pol, graag een fotooke hiervan want lachen is gezond!

 9.   Reactie van bernard , op 30 November, 2003 @ 22:39

  Wat plezierig: Kwaadbloed is er terug.

 10.   Reactie van bernard , op 2 December, 2003 @ 17:20

  oedatmetugaat, kwaadbloed?

 11.   Reactie van Pierre , op 4 December, 2003 @ 20:54

  Oh Pol toch, weer niets van begrepen… Je hebt je mannelijke brein kortgesloten met je vrouwelijke breinkant, daar komt niets goeds van uit, geloof mij… alleen maar herrie en zever! Je hebt trouwens een DIN plug nodig met 5 pinnetjes, 4 voor je mannelijke instincten (=sexen met pil, pintjes drinken aan de toog met vrienden, sexen met 2 vrouwen, lang uitslapen, als het niet anders kan sexen met een condoom, terrasje doen in de zon, sexen op de wasmachiene, genieten van het leven,…) en 1 voor de vrouwelijke die je trouwens met je overlevevings automatismen kunt delen (=eten, koken, plassen, kinderen maken, kuisen, wassen, … en dat soort zaken). Dan zal het wel lukken…

 12.   Reactie van Aisha , op 8 December, 2003 @ 9:46

  ik haat ……

 13.   Reactie van Kim , op 8 December, 2003 @ 9:58

  ik ben de domste meisje ter wereld.
  Jongens houden niet van mij!
  haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress