17 May, 2002

Fietsterrorisme slaat weer toe.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 21:29

De fietsterrorist op heterdaad digitaal vastgelegd.In het anders zo verkeers-rustige Antwerpen, is sinds kort de befaamde ‘fietsterrorist’ weer opgedoken. Deze man, gekleed als een doordeweekse bediende die na de dagelijkse taak op de fiets huiswaarts keert, heeft zichzelf tot doel gesteld de fietsers in het verkeer er op empirische wijze op te duiden dat ze hun stuur met hun twee handen moeten vasthouden. Roekeloze tweewielers die door hem worden gespot terwijl ze met één hand aan het stuur rijden, of o afgrijzen, zonder handen aan het stuur, worden door hem voorzichtig achtervolgd. Als dan de moment waarvan de fietsterrorist denkt dat het de juiste is zich aandient, slaat hij toe. Onverbiddelijk snijdt hij de onvoorzichtige fietser de pas af, zodat een accident zich nog nipt kan vermijden en de argeloze fietser, nadat hij wild met twee handen naar zijn stuur gegrepen heeft, ontsteekt in een furieuze scheldpartij jegens de fietsterrorist die zich tegen dan allang uit de pedalen heeft gemaakt. Zo hoopt hij met een ‘schokeffect’ de fietsers tot meer voorzichtigheid aan te manen.
Daar de verkeerspolitie in deze zaak tot op heden nog steeds geen meter vooruit is geraakt, besloot ik om zelf op pad te gaan. Gewapend met een verborgen cameraatje en een uitstekend gevoel voor evenwicht doorkruiste ik urenlang de Antwerpse avondspits :) op mijn ijzeren ros. Zonder handen, en een enkele keer met één hand. Ik ken ondertussen elke put en deuk in het Antwerpse wegdek. Ik daagde uit, stak mijn handen in mijn zakken, floot al peddelend een rustig deuntje en speurde ondertussen naar de gevreesde verkeerscrimineel. Driemaal dacht ik dat ik mijn prooi bespeurd had, doch slechts bij de vierde keer dat ik het cameraatje liet draaien had ik werkelijk prijs. De fietsterrorist!
Inderdaad, een onopvallende man, vooraan in de veertig, licht kalend en met een bril, bestuurde een fiets met zijzakken achteraan op een tiental meter voor me. Omdat de man nogal traag en uiterst links reed, (toen ik hem langs rechts wou voorbijsteken reed hij zelfs op de rijbaan, links naast het fietspad) ging ik hem voorbij. Zónder handen aan het stuur uiteraard :)
En inderdaad. De man liet het toe dat ik hem inhaalde, en net iets voor ik hem helemaal zou gepasseerd zijn keek hij even over zijn schouder, alvorens resoluut zijn vehikel naar rechts te manoeuvreren en me de pas af te snijden. Maar ik heb hem op film. En die zet ik bij deze op het net. Dus aan alle fietsers die in of rond Antwerpen zichzelf trapsgewijs komen te verplaatsen, kijk uit voor de man op het filmpje.
Want ik was voorbereid op pad gegaan, maar u zou het best een schaafplek en een kapotte bril kunnen kosten wanneer u meent roekeloos te kunnen rijden.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van mikael , op 18 May, 2002 @ 1:35

  kewl thing, dat filmpje :-) ‘k moest je eraan herinneren om te kijken waar het toestelletje vandaan kwam. Bij deze …

 2.   Reactie van bernard , op 18 May, 2002 @ 7:56

  Gewoon doorgeven aan de politie.De nieuwe Antwerpse politiecommissaris lijkt me niet de man die dit soort hoogtechnologische initiatieven zou ridiculiseren.

 3.   Reactie van polter , op 19 May, 2002 @ 11:38

  geweldig! een nieuwe wijze van criminaliteitbestrijding: de film op het net. Deze was wel erg grappig!

 4.   Pingback van Polskaya » Blog Archive » Danny von L�y , op 21 May, 2008 @ 11:23

  [...] Ik heb na het met succes volbrengen van mijn vorige opdracht, een nieuwe uitdaging tot een goed einde gebracht. Al vaak werd er hier op het Antwerpse Zuid melding gemaakt van een schimmig individu, de zogenaamde Danny von Löy, die een eigen café zou willen beginnen. ‘Daar moet ge toch zot voor zijn’, was de reactie van velen hier. En inderdaad, om uit te testen of Danny von Löy inderdaad zot genoeg is om met een eigen café te beginnen, heeft ondergetekende u met risico voor lijf en leden het desbetreffende individu bij hem thuis uitgenodigd. Bekijkt u het resultaat liever zelf. Op de vraag hoe hij zou reageren wanneer hij achter zijn toog staat en de mooiste vrouw van zijn leven komt hem vragen om een bloody mary, reageerde von Löy op op deze manier. Bijgevoegde soundtrack geeft u een idee van dramatiek waarmee von Löy zijn job wil gaan waarnemen. Let u op de vriendelijke manier waarop hij de mooiste vrouw van zijn leven terug deze wereld in wuift nadat ze vol verbijstering met haar mond open naar deze veelbelovende barman staat te kijken. Wat betreft zijn stijl om indruk te maken op de dames, daar valt iets voor te zeggen. Wat mij betreft, beste Danny von Löy, je ziet me op een kruk aan jouw toog van zodra je kroeg zijn deuren opent! Succes ermee! [...]

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress