10 November, 2002

Fijne momenten

Te vinden onder: Uncategorized — @ 5:29

Den Derde ging naar huis om een opstekende griep te vroeg af te zijn en de Nathan hebben we niet zien opdagen terwijl de Gerdy moest blokken en daarmee liever thuisbleef. (mijn duimkes naar boven, Gerdy, want mijn bougiekes zijn op!)
Het is het een fijn feestje geweest. Frank en Helie liggen ondertussen te snorren in mijn bed, de Jacques ligt het kaf van het koren te snurken op mijn zetel en ik, ik heb me nog een aantal vierkante meter kunnen vinden in het computerhok. Betere vierkante meters dan die daar kan ik niet vinden denk ik :)
Ik ben aan het twijfelen tussen nog een paar uurtjes MOHAA of de harde plankjes van de vloer.
Eigenlijk heb ik het wel naar mijn zin zo. Die leventjes die hier zo braaf en van geen kwaad bewust onder mijn dak liggen te rusten en ik die nog wakker ben en al naar Anathema luisterend mijn laatste kruimeltjes wiet aan het oppaffen ben. Ik ben nooit herder geweest, maar ik denk wel dat ik weet hoe het moet voelen, om je kudde zo te zien, veilig en wel.
Soms kan de vroege ochtend een koninkrijk zijn, een plaats waarin je je thuisvoelt, een plek waar je voor altijd zou willen blijven. Die stilte en onwezenlijke wereldheid waar jij schijnbaar als enigste levende wezen deel van uitmaakt op die moment is een plek waar niemand je kan raken en waaraan geen slapende ziel deel heeft. (De wakkere zielen zijn ver weg, je ziet of hoort ze niet en zij hebben er net zomin behoefte aan om gestoord te worden als jij. De eerste trams hoor je in hun spoorbedding rammelen terwijl ze leeg en slaperig hun bocht nemen. Meeuwen krijsen in de bleke ochtendlucht.)
Ik geniet hiervan.
(…)
Ik heb net een leeg blikje cola volgepist en zojuist een sigaret vol groenkruimels gerold die ik net heb opgestoken. Ik ga MOHAA laten voor wat het is denk ik, want de plankjes roepen me en iemand moet mijn kat gaan uitleggen hoe het nu eigenlijk zit met al die vreemdelingen overal in huis :)
Om de niet te overtreffen Juul te citeren:
Ik ga plonzen.


reageer als eerste op deze post (0)


Reageer als eerste. »

Reageer als eerste.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress