28 January, 2003

FontList1.3

Te vinden onder: Uncategorized — @ 8:31

Fontjes fontjes fontjes, net zoals met Photoshop-plugins zijn er mensen die denken dan je er nooit genoeg kunt verzamelen. Altijd zijn ze op zoek naar dat ene fontje dat nog niet in hun verzameling zit en dat ze waarschijnlijk ook nooit zullen gebruiken. Een beetje gelijk postzegelverzamelaars.
In ieder geval, voor alle fontfreaks outthere is er nu Fontlist1.3, een freewareprogrammaatje dat je een overzichtje geeft van wat er nu precies allemaal op je C:\ in die fontmap van anderhalve gig steekt. Het programmaatje genereert een simpel html-bestandje. Je kunt inzoomen op je fonts, je kan de charactermap ervan opvragen, en nog beste item van allemaal: je kunt een printje maken van al je fontjes naar papier :)
Wat me opviel: de snelle vos en de luie hond zijn blijkbaar op pensioen gestuurd. Heden ten dagen zijn het boxende tovenaars die de dienst uitmaken: een vijftal oude mannen met punthoeden en lange baarden die de mouwen van hun jurken tot boven de ellebogen hebben opgestroopt hebben en met gebalde vuisten voor hun gezicht wat zenuwachtig staan rond te huppelen. Een nederlandstalige ‘zin’ waar alle letters van het alfabet in terug te vinden zijn is: Zweedse ex-VIP, behoorlijk gek op quantumfysica. Alhoewel ik hier ergens een ferm werkwoord mankeer, maar soit, u kunt uw fontjes tenminste een beetje organiseren nu.


reageer als eerste op deze post (0)


Reageer als eerste. »

Reageer als eerste.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress