20 March, 2007

Gebabbel gebabbel gebabbel

Te vinden onder: Uncategorized — @ 6:50

Hoe ver ga je in het in het compenseren van de slechte dingen die jou in tijden her zijn aangedaan? Geef je die zaken geen aandacht of storten ze je in een waanzin die je niet kunt begrijpen? Leiden ze jouw leven of bespuw je hen?
Hoever ga je in het goedpraten van de slechheid die je zelf hebt aangericht? Loochen je die feiten of leerde je ervan en zeg je: ‘volgende keer gebeurt dat niet meer…’ of ga je in de toekomst sluwer te werk?
En dan nog zoiets: hoever gaat trots? Tot ginder ver en helemaal terug of slechts tot aan de goot? Bepaalt het mee wie je bent? Hoeveel leugens is iemand bereidt te vertellen of te slikken om zijn/haar trots heel te houden? Hoeveel onwaarheden kan trots aan zonder beschamend te worden?
En we zeiken verder: hoe zit het met de wil? Is die vrij of geleidt? Wil je wraakzuchtig zijn of moet je door een innerlijke drang? Is het bepaald of zelf gekozen? De wil is iets dat per moment bestaat volgens mijn idee. Want wat je nu wilt is niet hetzelfde als wat je verleden keer wou en wat je binnen drie jaar zult willen. Op die manier bekeken hangt de wil af van de omstandigheden.
Haha, en we houden niet op: als de wil zo is, afhangend van omstandigheden, hoe zit het dan met onze voorbestemdheid? Ligt die in dan wel in onze eigen handen en hangt heel den boel van ons af of niet, of is heel den boel al op voorhand geschreven geweest en spelen we slechts een rolletje in een, euh, naar mijne smaak, slecht theaterstuk? En als den boel wel in onze handen zou liggen, waarom maken we er dan zo’n bende van?
Meuh.
Enfin, ik herhaal: meuh (hik).


reacties (2)


2 reacties, »

  1.   Reactie van jan , op 18 April, 2007 @ 22:40

    gebabbel….gestolen van willeke Alberti pol….

  2.   Reactie van Polski , op 20 April, 2007 @ 2:04

    Pol is met hoofdletter. Let erop in het vervolg, jan.

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress