7 March, 2004

Gebabbel:

Te vinden onder: Uncategorized — @ 7:06

Laat het duidelijk wezen moest het al niet zo zijn: ik hou niet van de meeste mensen. Echt niet. Ik hou niet van hun arrogantie, ik hou niet van hun betweterigheid, ik hou niet van hun onvermogen om mededogen te hebben en nog minder van hun vermogen om hun eigen schuld van eenders wat op een ander af te wentelen. Ik moet helemaal niks hebben van hun zogezegde onschuld die door anderen geroofd is en nog minder van dat beetje dat ze beweren nog over te hebben. Leugenaars zijn het, hypocrieten, dagloners die het woord spreken van hen wiens brood ze eten en ik sluit mezelf daar niet bij uit. Amper te vertrouwen, schijtend door hun mond en vretend door hun aars, ze openen ‘s ochtend hun ogen en verlenen daaraan hun recht van bestaan. Ze sloven zich uit voor een baas die een éénentwintig-eeuwse versie is van een slavendrijver en ‘s avonds aan den toog proberen ze elkaar om de oren te smijten met de kilo’s katoen die ze die dag geplukt hebben.
Ik hou anders wel van de mensheid. Bizar! Ik hou van haar gespartel en haar drang tot overleven, ik hou van haar zucht naar kennis en ik hou van haar solidariteit. Ik bewonder haar wetenschappers, haar vorsers en filosofen, haar moeders en vrouwen, haar vermogen tot liefhebben en vergeven en ontdekken en delen. Ik bewonder haar wil om gedreven te zijn en zich niet te laten knechten door het is al eenders wat. De mensheid is een paradox. Zoveel klootzakken en sukkelaars. Zulk een fantastische wezens. Wie neemt het me kwalijk dat ik er niet meer aan uit kan? (hik)


reacties (5)


5 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 7 March, 2004 @ 13:16

  Dat begrijp ik nu eens werkelijk letter na letter. In z’n abstarctie, ook.

  Maar : ken jij veel mensen, die ( individueel gesproken ) méér dan 3/4/ max. 5 échte vrienden of vriendinnen hebben? Zo werkt het. Koesteren, die lui.

 2.   Reactie van splinters , op 7 March, 2004 @ 16:36

  Neem nog een pintje, daan gaat het wel over ;-)

 3.   Reactie van novecento , op 7 March, 2004 @ 16:32

  Grrromnbel, alleen darmen koesteren mijn karma, fluweelzachte peristaltiek, hartslag door de getijden, kloppende aderen, elk vacuum een gevulde ruimte, en zo drumt het hoofd het bonkend ritme van de hoop, de trieste hoop ooit eens lief gehad te worden.Liefde is ook al decadentie, economie en oorlog, elke dag een slagveld, bloed en lijken, oceanen vol, gedempt met de nuttelozen der aarde.
  Parasites you are, not just by the dashboard light..Ggggrombel..

 4.   Reactie van bernard , op 7 March, 2004 @ 19:28

  ‘k Geloof dat Novecento iemand is die achterstevoor spreekt en schrijft.

 5.   Reactie van novecento , op 8 March, 2004 @ 0:33

  mwaa.. zoals de schrijfster Mutsaers (nl)? Neen, die perfectie beheers ik niet.
  Trouwens , valt het u ook op dat bij uitstek zakenlieden en politici dit jargon bezigen? Zelfs zonder pint zijn ze zich verloren aan het praten. Palaveren, smoesjes en leugens voor zijn bestwil, zijn inkomen, vermogensgroei en pensioen.
  Onverstaanbaar als ezels, het dagelijks gebazel over zaken en ‘de economie’. En onderwijl stiekum op een heuvel met riant uitzicht en appetijtelijke bediening het slagveld bezien ,elkaar beklinkend op de wrede zegetocht van Pierlala met de Zeis, getooid in fluwelen mantel , hoge hoed en bevroren grimas op de ontvelde schedel.Die zouden ze het zwijgen moet opleggen, maar nee, hij werkt voor hun.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress