2 February, 2003

Geheimen van de harde schijf

Te vinden onder: Uncategorized — @ 5:38

Ergens, in een diep en duister steegje van mijn harde schijf vond ik de archieven terug van die tijd dat polskaya.be nog polskaya.hypermart.net was. Dat was de periode dat Polskaya draaide op een gratis server met klotebanners, waarvoor ik dus een scriptje draaide dat die bannerpest moest elimineren. Dat ging een jaar goed tot die gasten doorhadden dat ik hun hostingserver misbruikte door hen hun bannerinkomsten af te pakken. Zonder boe of ba werd de boel daar afgesloten en gedelete, en ik dacht dat ik werkelijk alles kwijt was en begon vorig voorjaar met polskaya.be gewoon weer opnieuw.
Tot ik gisteren dus een beetje aan schijf-archeologie begon te doen. Daar lag een verloren gewaand stuk blogverleden zomaar open en bloot. Ergens had ik een backup gemaakt (hetgeen mijn gewoonte niet is, ik hou van spannend) en ik was het helemaal vergeten. En dan nog eens een backup van diè backup, anders zou ik dat zooitje nooit op deze schijf hebben teruggevonden.
Ik kan (wil) mijn harde schijf met u niet delen, maar hier valt nog iets te bespeuren van de vroegere Polskaya.
En als u ècht helemaal terug wil gaan, probeer dan dit eens.
Nochtans vindt u de geboortedatum van hetgeen uiteindelijk polskaya.be zou worden om één of andere reden in die archieven niet terug. Augustus 2000 namelijk, één van mijn minder gelukte zomermaanden tussen haakjes maar enfin soit. Op één of andere manier is van die periode alles verloren gegaan. Ook de cache van tovermachine Google heeft me niks kunnen doen terugvinden over die periode. Buiten een hoop mondelinge bevestigingen is het enige schriftelijke bewijs dat Polskaya begonnen is in augustus 2000 (den achtiende zelfs) terug te vinden in de weblog-geboortekalender van Elrado.
Hetgeen dus uiteindelijk wil zeggen dat Polskaya in augustus aan zijn vierde levensjaar begint. Het gaat nogal vooruit, ge kunt zeggen wat ge wilt.


reacties (6)


6 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 2 February, 2003 @ 12:46

  ‘t Is inderdaad ‘t minste dat ge kunt zeggen.

 2.   Reactie van elisa , op 2 February, 2003 @ 23:06

  Geef me de vijf, ook al log ik precies drie dagen langer

 3.   Reactie van Polski , op 3 February, 2003 @ 3:38

  @ elisa: de vijf!
  We kunnen zo, samen met nog een handvol andere die-hards, stilletjesaan blogosauriërs genoemd worden?

 4.   Reactie van elisa , op 3 February, 2003 @ 13:27

  Dat valt te vrezen, want ik ben er nog lang niet klaar mee.

 5.   Pingback van Polskaya , op 18 August, 2003 @ 12:23

  [...] n vechten met andere kleuters! Zijn eerste aversie voor gezag opdoen! Elrado’s kalender Het weblogje Polskaya dankt zijn lezertjes en geeft een rondje morgenavond zo ron [...]

 6.   Pingback van Polskaya , op 18 August, 2003 @ 12:54

  [...] n vechten met andere kleuters! Zijn eerste aversie voor gezag opdoen! Elrado’s kalender uit het archief Het weblogje Polskaya dankt zijn lezertjes en geeft een rondje mor [...]

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress