28 April, 2006

Gele kabouters als marketingstunt?

Te vinden onder: Uncategorized — @ 7:18

gele kabouterDe flikken van de Druivenstreek vonden zich een viertal dagen geleden voor een gnomistisch raadsel. Her en der waren gele kabouters waargenomen langs de kant van de weg, en met name in Tombeek was het een invasie.
(Alleen daar? En hier in Antwerpen dan? Dat de Frut dat gemist heeft!)
Ze bezorgden niemand last, maar niemand wist waar ze vandaan kwamen. De Druivenstreekse flikken dachten dat die kabouters iets spiritueels voorstelden en een goeie bedoeling hadden. Echt tof dat er flikken zijn die open staan voor het metafysische.
Helaas is er niks van die metabullshit waar. De lachende kabouters lijken te groeten, en ze zouden in geen enkele tuin misstaan (zelfs niet in de tuin die mijn keuken was) , maar wie goed kijkt ziet dat die kleine rakkers een mobieltje tegen hun oor gedrukt houden.
Hola! Hier is een campagne aan de gang!
Googledegoogle! Een zoekopdracht naar yellow gnomes in belgium leverde als eerste resultaat zowaar deze website op: they-do-exist.com waarin iemand lult over een droom die hij had over gele kabouters die onze planeet zouden bezoeken met een zeer zeer speciale boodschap. Gelukkig is hij nu niet meer alleen met zijn euh droom omdat hij van overal in Europa signalementen van gele kleinaards krijgt doorgegeven. Ondermeer vanuit Zweden, Nederland en Luxemburg. Da’s inderdaad een gele invasie gelijk!
Wanneer je dan bij bv. domainit.com voorgenoemd webadres ingeeft kom je te weten dat Interact SA de site van de gele kabouters heeft geregistreerd. Interact SA is een ‘New Media Agency’, dat zich ook bezig houdt met Mobile Marketing Services. Ik ben heden ten momente niet slim genoeg om uit te vogelen voor wie Interact SA die kabouters overal neerplant en te lui om dat straks wel te willen zijn. Op het forum van they-do-exist.com bestaat er alvast geen twijfel over dat het een actie van één of andere mobiele provider is en er wordt alvast druk gespeculeerd over dewelke. Naar het schijnt zal het raadsel binnenkort opgelost worden. Of niet. Een kameraad heeft toch maar mooi twee van die gele gedrochten kunnen bemachtigen, alhier in de Koekenstad.


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 28 April, 2006 @ 16:01

  Echt gebeurd in komkommertijd een 7 tal jaar geleden: in het Zoniënwoud was de ” Front de Libération des Nains de Jardin” actief. Wat deden die lieden? Ze pikten uit tuinen boskabouters. Vervolgens brachten ze die bijeen in een open plek in het Zoniënwoud. Enfin : bevrijde kabouters. Kijk er de oude ” Le Soir’s” maar op na.

 2.   Reactie van Ramon , op 3 May, 2006 @ 14:42

  Het gaat om de nieuwe Skype-kloon: Paralino ofzo.
  Een online beldienst van Tele2.

 3.   Reactie van Evil Henry , op 3 May, 2006 @ 18:09

  Ik heb ooit -stomdronken- tijdens ‘t uitgaan een maat kunnen observeren die in een kitscherig voortuintje een tuinkabouter eerst in een baan om de aarde trachtte te schoppen, om hem vervolgens te ontvoeren en enkele weken lang in z’n jeep te bewaren. Na een schriftelijke smeekbede van de bewoners des huizes (briefje dat geprikt was op hun tuinhek) is hij ‘m wel gaan terugbrengen. Onbeschadigd. Vrij absurde en lachwekkende scène eigenlijk. Een anti tuinkabouter-actiegroep avant la lettre. (alléz ok, zatte pallullen zonder iets zinnigs te doen)

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress