26 November, 2004

Gevaarlijke onwetendheid

Te vinden onder: Uncategorized — @ 11:52

Noud van Tikfout ziet het helemaal verkeerd. Door zijn onwetendheid definiëert hij onze vaderlandse televisie als een xenofobe organisatie die het opportuun acht om onze boerkaïaanse medemens te bestempelen als niet minder dan ‘apen’. Die onzin haalt hij uit het feit dat de VRT naar aanleiding van het staaltje ‘onderzoeksjournalistiek’ dat door twee Nederlandse dames bedreven werd in de stad van Antwerpen het woord ‘apen’ combineerde met het woord ‘boerka’ in haar url’s. Beide dames in kwestie waren uit het door spanningen en onverdraagzaamheid bijna verscheurde Nederland naar de koekenstad afgezakt om te ondervinden hoe de modale Antwerpenaar zou reageren op een verboden boerka in het straatbeeld. Amper. De dames werden na twee uur door een vriendelijke politiepatrouille opgepikt en naar het commisariaat gebracht alwaar zij erop gewezen werden dat het niet mocht wat ze deden en ze moesten beloven dat ze het nooit meer zouden doen.
Wat Noud nu zo stoort stoorde is het schandelijke gedrag van de VRT om het in zijn url’s naar de verslaggeving van dit interessante sociaal experimentje dus te hebben over ‘boerka_apen’. Hoe durven ze!

http://[...]/nieuws/overzicht/041124_boerka_apen/index.html

Moest Noud geweten hebben dat ‘apen’ een reguliere afkorting is voor Antwerpen net als ‘adam’ dat is voor Amsterdam, had hij niet moeten beweren dat zijn zuiderburen ‘geen nette mensen’ zijn. Door zijn verontwaardiging die gebaseerd is op een misinterpretatie van zijn kant de wereld in te slingeren, draagt hij zijn steentje niet bepaald bij tot een wereld met meer begrip en minder misverstanden over elkaar.
Nadat Noud op zijn vergissing gewezen werd, vindt hij het allemaal wel grappig vanwege de ‘dubbele bodem’ die hij er nog steeds in meent te zien. Heheh, al goed dat we er vandaag om kunnen lachen. Ik weet alleen niet of dat ook voor morgen blijft gelden. Onwetendheid is een gevaarlijke meesteres.


reacties (20)


20 reacties, »

 1.   Reactie van yuri maanzand , op 26 November, 2004 @ 12:18

  Maar jongens toch -
  Boerka is een afkorting voor een revolutionair agrarisch bewustmakingsconclaaf: ‘Boeren Kan Anders’

 2.   Reactie van Nederlander , op 26 November, 2004 @ 13:44

  Over dramatisch gesproken: “het door spanningen en onverdraagzaamheid bijna verscheurde Nederland”. Kom op zeg… Ik vind het stukje van Noud best grappig, zie er de humor wel van in. Maar o wee als die ‘Hollanders’ eens grapjes maken over de Belgen… Bewijst maar weer eens dat het Nederlandse beeld van de Belgen (bourgondisch gezellig en vriendelijk) gewoonweg niet klopt. Dramatiek, bitterheid en zurigheid voeren helaas de boventoon. Bah bah.

 3.   Reactie van Polskaya , op 26 November, 2004 @ 14:05

  zaag zaag zaag…. het feit dat Noud zegt dat hij niet wist dat apen een afkorting is voor Antwerpen houdt in dat hij daar geen grapje over kon maken. Alles is een grapje voor jullie nederlanders. Jullie noemen moslims geitenneukers, jullie slaan elkaar de hersens in voor kapotgegooide flessen op straat, en jullie soldaten bezetten mee Irak. Lees jullie nederlandse forums eens en sta versteld hoe jullie op anderen en op elkaar schelden wanneer jullie iets horen wat niet overeenkomstig is met de eigen opvattingen. Ook allemaal maar om mee te lachen neem ik aan? Het is zelfs zo grappig dat je anoniem reageert.

 4.   Reactie van noud! , op 26 November, 2004 @ 14:03

  :) Zeg zeg, niet zo generaliseren he. Zelfs als zou je het weten, dan nog kun je er vraagtekens bij zetten hoor. Het blijft dubbelzinnig. Als je boeren boeren noemt, kun je dat zien als niet meer dan terecht, maar het kan ook spottend bedoeld zijn. Het is trouwens gebruikelijk om Amsterdam niet als Adam af te korten bij het schrijven, maar als A´dam. Gelijk zo met R´dam bijvoorbeeld, dit om verwarring te voorkomen. Gelijk zou het dus A´pen zijn.

  Enfin, als je mensen maar kunt en mag wijzen op misvattingen, zonder dat dat meteen als belediging wordt opgepakt, is er niets aan de hand. ;) Kenmerk van alle goeden dingen zijn dat je erom kan lachen.

 5.   Reactie van Nederlander , op 26 November, 2004 @ 14:39

  Zo zeg, over generaliseren gesproken… Maar goed, je post bevestigt wel je bitter- en zurigheid. En of ik nu Piet, Jan, Klaas, Mohammed of Louieke heet, dat is voor jou nog steeds net zo anoniem als ‘Nederlander’.

 6.   Reactie van Polskaya , op 26 November, 2004 @ 15:03

  @ noud: a’pen kan niet in een url, daarom dus apen. En het lag niet in mijn bedoeling je te beledigen hoor.
  @ nederlander: in verband met dat veralgemeniseren citeer ik je even: ‘Maar o wee als die ‘Hollanders’ eens grapjes maken over de Belgen… Bewijst maar weer eens dat het Nederlandse beeld van de Belgen (bourgondisch gezellig en vriendelijk) gewoonweg niet klopt. Dramatiek, bitterheid en zurigheid voeren helaas de boventoon’. Dit is een duidelijk geval van de pot die de ketel meent te mogen verwijten, maar het zal wel om te lachen geweest zijn zeker? Grapjas!

  Verdomme zeg, ik post iets over het gevaar van onwetendheid en voor ik het weet ontketen ik bijna een rel tussen NL en BE ! Ik wist niet dat dat zo gemakkelijk was :D

 7.   Reactie van verf , op 26 November, 2004 @ 15:40

  Al dertig jaar moet ik in t’vlaamsch aanhooren “ t’zal rap gedaan zijn in holand met hun tolerantie en gedoogen , holand zal rap op zijn gat liggen “ dat hier in het vlaamsche huis
  Een extrimistische groep al jaaren lang de poletiek gijzelt , dat wanhopige moeders hun kinderen ombrengen, dat vlaanderen, zijn psichische patienten behandelt op een manier die door Amnestie international , door een raport van het Europees Comitee voor de Preventie van Marteling en Onmenselijke of Vernederende Straffen en door het Europees Hof voor de rechten van de Mens omschreven wordt als onmenselijk ho maar het kan de vlaming niks scheelen want in holand is het slecht

 8.   Reactie van Polskaya , op 26 November, 2004 @ 15:59

  @ verf: steekt er nog eentje op want je hebt gelijk. Dat er hier nog mensen rondlopen die amper kunnen schrijven doet inderdaad bijna vermoeden dat het hier een bananenrepubliek is.

 9.   Reactie van Chipo , op 26 November, 2004 @ 15:57

  Um, ik ben godlof een brabantse nederlander en DUS geen Hollander, dus kan ik die platsvervangende schaamte over dat wat zich Nederlander noemt weg laten ebben.
  Maar toch Pollemans, namens in ieder geval hopelijk een weldenkend conclaafje in dit belachelijke land, mijn excuses voor mijn medelanders.
  En een Kop van de Lata voor SneeuwBal!

 10.   Reactie van Nico , op 26 November, 2004 @ 15:34

  Subiet weer een onverwachte bezoekerspiek vanuit NL zie! Hoe zit dat nu eigenlijk: mogen niet-nederlanders zich nu nog bevoorraden in de koffeeshops?

 11.   Reactie van noud! , op 26 November, 2004 @ 17:01

  @P: No problemo hoor. Van belediging was geen sprake, dat was meer een verwijzing naar de gebeurtenissen rond uitspraken van Wilders, Hirsi Ali en ook Theo van Gogh. Kritiek of grappen werden gezien al dan niet terecht als enorme belediging opgepakt door het onderwerp, maar dat gaat te ver om dat helemaal uit te schrijven.

  Je hebt me meer dan terecht erop gewezen hoor. Mijn fout. :) En we hebben weer wat stof voor een logje, altijd fijn. :D

 12.   Reactie van Chipo , op 26 November, 2004 @ 21:29

  @Nico: ik kom hier al maanden en comment altijd dapper mee, zo wel meer van over de grens.
  En die coffeeshops, dat was weer eens een van de vele losse flodders van de imbecielste regering die we ooit hadden.

 13.   Reactie van verf , op 27 November, 2004 @ 12:53

  komaneuker

 14.   Reactie van verf , op 27 November, 2004 @ 14:53

  u weet toch polekeskaya dat in dit schoone landeke alleen kinderen van corupte slagers het recht heen om te studeren
  de demokratizering van het onderwijs is mislukt (Van Miert Karel )
  het mattheus effect (prof.dr.Herman Deleeck )
  ik denk altijd dat de boodschap belangerijker is dan het decorum
  maar ja somigen kunen diskriminatie
  niet laaten
  gr…..ed

 15.   Reactie van Relke , op 27 November, 2004 @ 20:24

  @ verf: komaneukerij, is dat een nieuwe sexuele perversie waarbij je komaslachtoffers neut ofzo?

 16.   Reactie van Chipo , op 27 November, 2004 @ 22:10

  Het scheelt dan wel als je een boodschap hébt!

 17.   Reactie van verf , op 28 November, 2004 @ 11:38

  dat volgens amnestie inter.
  in dit schoone landeke hier
  mensen gefolterd worden is geen boodschap
  in belgie is het residivisme 60 percent in denemarken 3 percent iedere gevangene kost dagelijks 200 euro
  tja

 18.   Reactie van verf , op 28 November, 2004 @ 12:22

  meer dan de helft van de begische gevangenen betreft het rooken van een of meerdere joints niet de kinderen van corupte slagers worden ogesloten en de alkohoolmafia betaalt politiekers om softdrugs te verbieden en de vlaamsche mens stemt ervoor zie URL
  t’is uiteraard makelijker met een paardebril rond te lopen en het vooral te heben over al die verschrikelijke
  andere landen hoe noemen ze dat escapisme

 19.   Reactie van verf , op 28 November, 2004 @ 13:45

  50 000 /doden/levenslang gehandikapt/zwaar gewonden /licht gewonden /in belgie door te sporten
  cannabisgebruikers stopen ze in de gevangenis
  k’zal de boodschapen maar stopen

 20.   Reactie van noud! , op 29 November, 2004 @ 19:45

  He M, jij ook hier. *Zwaai!*

  C/P van tikfout:
  “Tja, ik zat dus fout met mijn apen. Toch is de naam nu gewijzigd. Het “apen” is weg. Het kan er ook mee te maken hebben dat het bericht naar de archieven is verdwenen, maar het lijkt me sterk dat ze dan de gehele naam wijzigen en niet slechts alles doorschuiven naar het archief. Het kan, maar het lijkt me sterk.”

  ;)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress