27 October, 2002

Gezegend zij het winteruur!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 4:55

Op welke manier kun je het inluiden van het donkere tijdperk anders vieren dan iedereen een extra uur te gunnen ‘s nachts? Feest en bral! Doe maar op en zie niet om! De duistere dagen zijn daar en ze zullen hun tol eisen. Feest, mijn vrienden! Lacht en vrijt, viert en heugt! Want de donkere dagen zullen nog lang duren, de duistere tijden zullen zich wreken, ons aller geduld zal ten proef gesteld worden en we zullen niet meer weten waar te kruipen van ellende buiten dicht bij elkaar.
Maar bereidt jullie voor mijn vrienden, op die moment in het volgende voorjaar dat jullie voor het eerst weer de geur van vers afgereden gras zullen ruiken, dat de eerste warme zonnestraaltjes jullie op een windstille plek zullen nopen om jullie truien uit te doen, dat jullie verlicht zullen ademen en blij zullen zijn dat de winter weer voorbij schijnt te zijn.
Bereidt jullie voor op de verandering van winter- naar zomeruur, de moment waarop het ‘s avonds plotseling een uur langer licht is. Kun je je dat gevoel nu voorstellen? Het verlangen moet gekweekt worden, des te meer is de voldoening de bevrediging waard.
Lang leve het winteruur.


reageer als eerste op deze post (0)


Reageer als eerste. »

Reageer als eerste.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress