4 September, 2006

Google Image Labeler

Te vinden onder: Google — Tags: , — @ 5:48

Die mannen in Mountain View willen hun Image Search tot relevantere resultaten laten komen. En ja hoor, daarvoor hebben ze u en mij nodig.

google image labeler

Ziehier de Google Image Labeler: in plaats van een zoekterm in te geven om een afbeelding te vinden wordt u hier verzocht om bij een afbeelding een ‘label’ te plaatsen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt u ook nog eens gekoppeld aan een u onbekend iemand anders. Wanneer u beiden voor dezelfde afbeelding hetzelfde ‘zoekwoord’ intikt verdient u alletwee honderd punten. Wat u verder met de aldus verzamelde punten kunt doen is me een raadsel, maar ik weet wel dat die GIL een verdomd verslavende bezigheid is. (ik zit aan 12300 ptn, kan ik die inwisselen voor een google-aansteker ergens? Hier zeggen ze me alvast van niet, zelfs niet voor een rode paperclip.)

How does it work?
You’ll be randomly paired with a partner who’s online and using the feature. Over a 90-second period, you and your partner will be shown the same set of images and asked to provide as many labels as possible to describe each image you see. When your label matches your partner’s label, you’ll earn some points and move on to the next image until time runs out. After time expires, you can explore the images you’ve seen and the websites where those images were found. And we’ll show you the points you’ve earned throughout the session.

Let op: waarschijnlijk is dit een verdoken manier om telepaten op te sporen, misschien maar goed ook dat het nog in beta is…

Google Image Labeler: raad het plaatje


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Gugfuz , op 4 September, 2006 @ 12:46

  De gierigaards! En dat terwijl zij er grof geld mee gaan verdienen met ONZE labels!

  Ik was het spelletje wel snel beu, maar dat lag waarschijnlijk aan mijn tegenstrevers die altijd maar pasten.

 2.   Reactie van jesus_ , op 4 September, 2006 @ 14:47

  Zeer verslavend, soms komt ge iemand tegen die ook het ene woord na het andere typt, 1200 is mijn maximum score met den enen of den anderen. Wat echt leuk is: onderaan (na het spel) kunt ge uw cursor op de images laten staan en zien wa de andere getypt had. Some people…

  Your cumulative score is 15500.

 3.   Reactie van  Chipo , op 6 September, 2006 @ 8:04

  Ik had alleen maar sukkelaars denk ik, die pasten steeds, dan gaat de lol er snel af. Ik denk dat ze die labels sowieso zelf wel kunnen verzinnen, toch?

 4.   Reactie van stevienixed , op 14 September, 2006 @ 14:40

  ik ben er echt verslaafd aan maar heb soms de neiging om mijn laptop klop te geven omdat mijn tegenstanders te traag zijn of steeds passen. GRRRRR.

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress