26 April, 2002

Google ronselt Researchers

Te vinden onder: Uncategorized — @ 12:52

De veelgebruikte zoeksite Google test een nieuwe formule waarbij betaald moet worden voor de zoektocht naar informatie. Het gaat hierbij om zoekopdrachten die via een gewone zoekopdracht haast niet uit te voeren zijn.
Met sjieke technologie heeft de nieuwe service van Google niets van doen. De job wordt gedaan door menselijke medewerkers, Researchers genoemd, die jouw zoekopdracht in handen gespeeld krijgen en dan het net afschuimen naar een bevredigend antwoord.
Ben je van mening dat je een aardig stukje kan surfen en meestal wel van een ‘Googleride’ terugkomt met (bruikbare) informatie waarnaar je zocht, dan kan je solliciteren als Researcher en 75 procent verdienen van de opbrengst van de zoekopdracht. Hoeveel dat is, is afhankelijk van hoeveel de gebruiker voor een opdracht wil betalen, rekening houdend met de moeilijkheidsgraad en de gevonden informatie. Het minimumbod is vier dollar (4,58 euro), het maximum vijftig dollar (57,30 euro). Daarbovenop moet telkens een halve dollar (0,57 euro) administratiekosten betaald worden. Is de gebruiker niet tevreden met het resultaat, dan kan hij een nieuwe opdracht laten uitvoeren door een andere medewerker. Afgehandelde searches worden online geplaatst, ter info voor andere surfers.
Nou, ben eens benieuwd of de internettende mens zit te wachten op een betaalde zoekservice. Als je echt geen tijd hebt of je vind zelf absoluut nix over je onderwerp, of je bent searchengine-analfabeet en je internetwizzard-neefje van zestien is net met vakantie, ben je misschien bereidt om te betalen. Betaald worden om te surfen is natuurlijk wat anders :) Misschien toch eens wat info doornemen en dan applyen? Lekker thuis achter je eigen peeceetje zoekopdrachtjes voor een ander uitvoeren – koffietje erbij, jointje erbij, en pas beginnen met werken om vier uur ‘s middags. Het zou mij wel aanstaan :)


reageer als eerste op deze post (0)


Reageer als eerste. »

Reageer als eerste.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress