24 August, 2005

Google Talk

Te vinden onder: Uncategorized — @ 22:38

Google TalkIn zijn opmars heer en meester van het internet te worden, lanceerde Google vandaag Google Talk, een zoveelste im-systeem dat de concurrentie moet aangaan met oa ICQ, MSN Messenger, Skype en al die anderen. Ondergetekende is in de prehistorie begonnen ICQ te gebruiken en doet dat nu nog steeds omdat hij een gewoontebeest is. Skype gebruik ik voor voip, vooral dan om van tijd tot tijd met moeder de mama een babbeltje te slaan in de late uurtjes. En MSN Messenger beschouw ik als een noodzakelijk kwaad omdat het nu eenmaal MSN Messenger is.
En nu is daar een betaversie van Google Talk, een im-systeem op de markt gebracht door de firma die u daarvoor oa. al Gmail, Google Desktop Search, Google Toolbar, Google Adsense, Google Maps en Google Earth presenteerde, overigens ook allemaal betaversies behalve Adsense. (Wanneer werkt Google eens iets af?)
Natuurlijk was ik nieuwsgierig en heb ik hun client neergebeamd. Die 900K grote executable was sneller gedownload dat het opschrijven van deze zin en de installatie ervan liep gesmeerder dan iets dat op rolletjes loopt en ik kon van start gaan.
Na het openen van het kleine applicatievensterje dat in tegenstelling met MSN Messenger en ICQ een sobere lay-out geniet, moest ik inloggen met mijn gmail gebruikersnaam en paswoord. Daarna kon ik tussen mijn gmail-contacten kiezen wie ik in de ‘friends’-lijst van Google Talk wou zetten. Een aantal mensen heb ik dan een uitnodiging gestuurd en weldra was in aan de chat met twee van hen en aan de praat met een derde. genoeg om een kleine eerste indruk te geven:

Pluspuntjes:

 • Gtalk biedt gratis im en voip aan.
 • Sobere en gemakkelijke interface, geen popups of overtollige menubalkjes
 • Naadloze integratie met je gmailaccount, versturen en lezen van je mails via Gtalk, importering van al je gmail-contacten
 • Klik-en-praat: simpele bediening heel goeie geluidskwaliteit bij voip
 • Bijgevoegde gmail-account voor wie er nog geen heeft
 • Compatible met de meeste andere instant messangers die industriestandaarden ondersteunen
 • Opvallend voor Google: geen Google Ads!

Minpuntjes

 • Geen multi-chat
 • Geen conference-calling
 • Geen mogelijkheid tot webcammen
 • Je kan er geen files mee versturen, ik denk dat het de bedoeling is dat je dat via de (g)mail-button doet bovenaan het dialoogvenster
 • Alleen toegankelijk als je een gmail-account hebt. Als je er nog geen hebt en iemand nodigt jou uit om Gtalk te gebruiken, krijg je een gmailaccount die je eerst moet activeren. Wanneer niemand je uitnodigt kan je de applicatie downloaden maar moet je nog op zoek naar een gmailinvitatie
 • Wanneer jij iemand uitnodigt die geen gmail heeft en jouw uitnodoging ten gelde maakt, ben jij een gmailinvitatie armer.
 • Alleen voor Windows

Misschien geraak ik op deze manier mijn gmailinvitaties nog wel eens kwijt: diegenen die Google Talk willen proberen en nog steeds (!) zonder gmailaccount zitten, droppen me een lijntje in de reacties!


reacties (6)


6 reacties, »

 1.   Reactie van Michael , op 25 August, 2005 @ 2:19

  Ter aanvulling: http://www.netsensei.nl/archives/lets-talk/

 2.   Reactie van Chimpel , op 25 August, 2005 @ 3:24

  Verbazend snel, dat wel …

 3.   Reactie van KunstOf , op 25 August, 2005 @ 8:09

  Smijt maar een invitaatsie deze kant op :-) !

 4.   Reactie van Manuel , op 25 August, 2005 @ 10:39

  in mijn richting mag je er ook eentje werpen

 5.   Reactie van Clopin , op 25 August, 2005 @ 18:26

  2 punten dat ik me wel bedenk:
  1) de googleads komen wel als het uit beta komt denk ik
  2) Je vergat Google Moon in u lijstje :p
  3) Ook blijkt dat Gmail nu publiek is, maar enkel voor America want je moet je account via SMS activeren. Aldus de standaard blog.
  4) En wat u invites betreft, als het nog steeds is als een paar maand geleden dan heb je alle invites die je weggeeft er na een week terug bij.

 6.   Reactie van Polski , op 25 August, 2005 @ 18:26

  @Clopin:
  1) ze zeggen van niet: http://www.google.com/talk/about.html#ads
  2) die kende ik nog niet! wel lachen als je helemaal inzoomt heheh :)
  3) als Google waarlijk publiek zou gaan dan zouden ze geen truken met sms moeten uitvinden om de aanmaak van valse gmails te counteren, denk je niet? Niemand zou dan nog moeten valsspelen om een gmail te kunnen krijgen. http://standaard.typepad.com/en_nu_even_ernstig/2005/08/gmail_gelanceer.html
  4) true, true :)

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

6 May, 2005

Google Talk

Te vinden onder: Uncategorized — @ 20:14

Voer een paar woorden in die het begin van een zin vormen, en Google Talk zal er woorden aan toevoegen door de ingevoerde woorden als zoekterm door Google te jagen waarna hij het volgende woord afdrukt en het eerste woord laat vallen. (Iemand nog een woordje uitleg?) Met het verkregen resultaat begint de boel opnieuw, en opnieuw enzovoort. Zeer vernuftig en amusant :)

Hieronder een paar resultaatjes. De vetgedrukte woorden zijn de ingevoerde woorden, de rest is van Google Talk:

Filosofisch

Mijn bestaan is een HOAX is a free Website builder.
Ik denk DAT ik leef niet Meer aan de Rijn
I don’t know WHAT I mean yeah, Yeah. yeah. yeah yeah yeah yeah
Als god bestaat dan is het mogelijk om een aantal redenen waarom het niet zou lukken.

Over Bloggen

A good blogger is a blogger is a journalist, and author of the book of the Dead, by EA Wallis Budge ISBN here.
weblogging exists longer than men in black history
a post a day is all it takes to make a DIFFERENCE? in the lives of Children. and families in the United States

Over oorlog

Oorlog is geen oplossing voor de HP iPAQ rx3 Series
In war everything is uncertain, and the best way to lose weight is to eat less and exercise more.
The war on terror is not a war ON terror, IT s time to get Back to the BASICS of site design and development services to the Global financial community.

Over het Vlaams Belang

Het Vlaams Belang en de oorsprong van de naam van de vader, en de Zoon en de Heilige Geest en de BRUID. zeggen: KOM! En. zie! het kind wacht in de Buurt VAN ICT plaats. voor wisselende keuzes, seconds)

Vul hieronder een paar beginwoorden in en druk op start. Als je een goeie hebt, laat hem dan achter in de comments :D

UPDATIUM: hoe meer woorden je invult des te meer kans maak je op een zinnig resultaat.


Google talk a Google Hack by Douwe Osinga


reacties (12)


12 reacties, »

 1.   Reactie van yupie , op 7 May, 2005 @ 15:06

  [de grootste belg zou] ik stemmen op bush, jr. BUSH did did did did did did did did did did did did did did did did did did did did did did did did did (ad infinitam, veronderstel ik)

  [wie er ook aan de macht komt] in de democratische rechtsstaat is Het van belang dat er een goede sfeer heerst. en waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen Het is een prachtige tocht, door de bergen naar de kust maken we verschillende stops om te genieten van de natuur.

 2.   Reactie van Relke , op 7 May, 2005 @ 5:48

  weblogging exists Otherwise null is not a BLOG

 3.   Reactie van Relke , op 7 May, 2005 @ 6:22

  Ik lach me te pletter!

  Dees is plezant en het is een kleine, wereld. In het algemeen, en de persbedrijfstak in het bijzonder. de rechten van de mens, en de fundamentele Vrijheden, te bevorderenâ en te bewaken, In de zomermaanden, in de wei In de winter, In Nederland

 4.   Reactie van Relke , op 7 May, 2005 @ 6:25

  Haha!

  Ik moest allang in mijn bed liggen en dan ga ik naar de kerk, ga Ik niet, meer naar de kerk en dan met name de religieuze rituelen, de culturele tradities en de plaatselijke gewoontes. niet is. gebonden. did did did

 5.   Reactie van no3 , op 7 May, 2005 @ 11:14

  Amai mijn botten da stuk over breezer sletten wat geheel klopt!

 6.   Reactie van no3 , op 7 May, 2005 @ 11:14

  Begonnen met “Een depressie is”:

  Een depressie is een ziekte, die wordt veroorzaakt door een virus. dat zich verspreidt via e- mail. and web Site. design, and development, company specializing in custom residential, design. and construction. of radio telescopes, in the world with jeff Corwin. as he tracks down the old Plank Road Trail is a mile long and is wide enough to accommodate a Home- BASED business, Opportunity and franchise Frauds. http: www. quatloos. com/ taxscams/ taxprot. htm. Debunks specific tax protester arguments that the simple Life Interns. the Fox TV network and its Affiliates AND OR THEIR RESPECTIVE AGENTS WARRANTS THAT THE SOFTWARE is not COPY- protected, DO I have to PAY? for it. or against it? For. the Money. the extent of the PROBLEM of evil is a necessary condition. for the existence of God, and the State of the State of New Hampshire s For Rent apartment rentals. in Paris, France. and Europe. are the same as you? would like to see in the dark. Trilogy for PC Kombat Trilogy Multi- Racing Championship cheats, at Cheat codes club Cheat CODES Search Engine Game but you can t Say no Just say no to China. s market. Economy status, is a temporary, worker? program to match the first server. in the cluster. are able to. Read the Bible In a Year IN Provence A Complete Set of Lug nuts and studs are available. in the UK and Ireland. including the British Museum is one of the most popular Names. For boys and Girls Club of the American Institute of Physics and Astronomy. is a science of Consciousness. the Quantum Mind and the brain, from Planet Arous The. Teenage Monster Space Cadet DVD. Brain From Planet Arous The. Teenage Monster Space Cadet DVD. Brain From Planet Arous The.

 7.   Reactie van no3 , op 6 May, 2005 @ 20:58

  dederdebelg be/ successful. online English language translation. of the United States of the World, Book review

 8.   Reactie van Relke , op 7 May, 2005 @ 5:06

  Dit is onzin want het is een feit en) een mening, te vormen en te uiten, door middel van een online advertentie campagne voor de verwijdering van de schildwachtklier is de eerste keer dat ik een aanbieding van een betrekking van diensthoofd voor de uitvoer, van een commando naar de server en de client

 9.   Reactie van Jane , op 7 May, 2005 @ 22:35

  Bambi was een marinier die in Irak de Verenigde Staten, van Amerika te maken heeft. met het feit dat de kerk een plaats waar je het over de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden en te profileren. als een betrouwbare partner voor de rubriek Uw mening? over de periode van de Koude Oorlog De koude oorlog? in Vietnam!

 10.   Reactie van no3 , op 9 May, 2005 @ 11:32

  Het vlaams blok kan zich dus moeilijk opwerpen als kampioen van de vrijheid: en De democratie. In het algemeen en de persbedrijfstak in het bijzonder. www. provincies. nl. Drenthe Westerbrink postbus

 11.   Reactie van Tijd , op 9 May, 2005 @ 19:09

  did you Know that the information society is a Survey? of THE United States House of Representatives.

 12.   Reactie van Matthias , op 7 May, 2005 @ 18:49

  Netsensei heeft zo n PLEK, waar je plezier in het onderwijs: in de lijst, van DE VRT en de arbeidersbeweging.

  beestig!

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress