18 April, 2002

Gratis Kunst

Te vinden onder: Uncategorized — @ 15:23

In 1936 fotografeerde Walker Evans de Burrouhs, een arme familie uit Alabama ten tijde van de Amerikaanse Depressie. Walker Evans was een documentaire fotograaf, die enkel het tijdsbeeld wou vastleggen, zo objectief mogelijk en met zo weinig mogelijk inmenging van de fotograaf in de foto zelf.
In 1979 herfotografeerde Sherrie Levine Evans foto’s uit de tentoonstellingscatalogus “First and Last”. In 2001 scande Michael Mandiberg deze reproductie’s in en bouwde de twee websites AfterWalkerEvans.com en AfterSherieLevine.com.
Op AfterWalkerEvans.com vindt u een browsebare (wat een woord) verzameling afbeeldingen van deze foto’s. Elke foto is voorzien van een link naar een hi-res afbeelding van dezelfde foto (3250px x 4250px aan 850dpi), plus instructies hoe u deze moet afdrukken en inkaderen. Tegelijk kunt u dan ook een ‘certificate of authenticity’ afdrukken, dat u zelf ondertekent. Lachwekkend als dit laatste op het eerste zicht lijkt, omhelst het een strategie die ervoor dient te zorgen dat alle foto’s die worden afgedrukt als een voorwerp met een hoge culturele waarde en met een lage, haast onbestaande economische waarde kunnen beschouwd worden. Het internet als middel om heel snel en goedkoop goede kunst tot bij u te krijgen. Ga dus maar als de bliksem een nieuwe printercartouche kopen!


reageer als eerste op deze post (0)


Reageer als eerste. »

Reageer als eerste.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress