10 September, 2003

Het gaat niet alleen om Liefde.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 4:11

Twee van de meest fijne mensen die ik ken en tevens één van de wervelendste koppels ooit, zijn sinds een paar dagen uit elkaar. Ik hoorde van het van hem, heel nonchalant, alsof het betrof een ander en niet zichzelf.
KLABAM. Donderslag bij heldere hemel. Ongeloof (wàt? Zijn jullie uit elkáár?), spijt (en jullie pasten zo goed bijeen!) en moedeloosheid (als zelfs jullie al splitten) waren mijn deel. Ik leek er meer ondersteboven van te zijn dan hij. Ik vond geen spoor van bitterheid en geen spatje wraakverlangens in zijn houding. Enkel lijdzame berusting zag ik in zijn ogen. Hij moest het hebben uitgemaakt, dat kon niet anders. Maar waarom? Waarom zou vriend I. ooit zo’n schat als S. laten gaan? Ik stond er nog met mijn ogen van te knipperen toen I. vroeg of ik nog bier moest hebben.
Ik heb al veel koppels uiteen weten gaan om de meest domme redenen. Een voorbeeldje daarvan dat ik nooit zal vergeten is dat waar het meisje de jongen op straat zette met de boodschap dat hij te dicht in de buurt van haar hartje kwam. Maar I. en S. hadden geen domme relatie, laat staan een domme reden om ze te stoppen. Hun reden is veel dwingender en onoverkomelijker van aard. Hun keuze is gebaseerd op de idee dat het persoonlijk geluk van het individu voorrang heeft op de voorspoed van de relatie. Het doet er niet toe hoe fantastisch het allemaal wel ging tussen die twee en hoe goed ze elkaar ook nu nog kunnen aanvoelen, het is zo dat wanneer diepe persoonlijke verlangens onbeantwoord blijven, men zelfs in de bloeiendste relaties eenzaam kan worden. En zo is het gegaan bij I. en S. Zij verlangende naar kinderen terwijl hij voor snotneuzen geen plaats zag in zijn leven. En hoe groot hun liefde voor elkaar ook was, de onverzoenlijkheid tussen beider standpunten was zoveel groter. En liever dan elkaar een leven lang ongelukkig te maken besloten ze beiden om elkander het beste te wensen om er zelf het beste van te maken.
Dat het hen beide nog goed mag verlopen verdomme, en dat ze mogen vinden wat ze zoeken!


reacties (9)


9 reacties, »

 1.   Reactie van odette , op 10 September, 2003 @ 8:24

  Oh oh, ken ook zo’n koppel met dezelfde redenen. Zo treurig. (overigens na jaren aan beide kanten weer goedgekomen, maar toch.)

 2.   Reactie van Arcadim , op 10 September, 2003 @ 9:22

  Jammer dat donderslagen (bij heldere hemel) wel vaker al heel lang uitgestorven zijn vooraleer we er van leren… Hopelijk is dit in dit verhaal straks ook niet bij iemand aan de orde…

 3.   Reactie van Stephan , op 10 September, 2003 @ 12:38

  Sounds familiar…

 4.   Reactie van Stephan , op 10 September, 2003 @ 12:23

  sounds familliar…….

 5.   Reactie van Bart , op 10 September, 2003 @ 12:52

  Zou jij zelf graag kinderen willen, Pol?

 6.   Reactie van Polski , op 11 September, 2003 @ 4:50

  Ja Bart, ik wil kinderen, maar alleen met de juiste madam. En daar is nog wat werk aan voor de moment.. :)

 7.   Reactie van novecento , op 11 September, 2003 @ 13:32

  Ik dacht ook meteen aan zoiets Bart, een eenvoudig ‘inkoppertje’ voor Polskaya. Maar deze mist het doel..

 8.   Reactie van Kris , op 11 September, 2003 @ 18:46

  Ja Bart, maar niet met u.

 9.   Reactie van Polski , op 11 September, 2003 @ 20:51

  ‘k Hebbum!

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress