24 May, 2005

Het is een ellendig bestaan, dat webloggerschap.

Te vinden onder: Uncategorized — @ 5:09

Het is een ellendig bestaan, dat webloggerschap, wil je het een beetje goed doen. Vroeger, toen er nog maar zes webloggers waren en de beesten nog konden spreken was heel de boel veel gemakkelijker. Je schreef iets en die andere vijf zeiden wauw da’s te gek. Dan las je het hunne en je zei man da’s ferm in orde! En met twintig minuutjes was je rond en iedereen zag elkaar graag.
Nu zijn er -tighonderd weblogs. Wat moet je daar nu mee? Er zijn gedreven bloggers die door niemand worden gelezen en anderen die de bandbreedte niet waard zijn halen soms een meervoud van honderd bezoekers per dag. Wat heb je er nu aan om te weten wat Z. heeft gedaan in een verlengd weekend? Maakt die kennis je dag beter? Nochtans wordt Z. graag gelezen. Nog zo eentje: Q. post vanuit een innerlijke woede maar zegt dat hij de maatschappij bekritiseert. Met zo iemand kan je toch niet praten. Daar komt geheid ruzie van. Of R. die het alsmaar over zichzelf heeft. Of M. die niets kan posten zonder de term ‘tetten’ erin. Of G. die zijn postjes slijpt alsof het ruwe diamantjes zijn. Of X. die zich een te aanmatigende toon permitteerd. Of K. die vol walging stopt en toch verder walgt. Of R. T. & Y. die heel duidelijk dezelfde linkdump als bron gebruiken. Wat kan je daar nu mee aanvangen? En dan is er nog P. Die weet echt van geen hout meer pijlen te maken. Die post maar onzin of die post dagenlang niets voor hij weer de volgende onzin post. Wat draagt die nu bij? En ook S. mag vernoemd worden, het blanke pitje dat zich vals voordoet als harde bolster. Wat hebben die nu allemaal te vertellen? Waarom blijft die onzin nog gelezen worden? Zo kan je het hele alfabet wel afgaan. Om je te ergeren. Omdat er weinigen zijn die verder dan hun lapje grond bloggen terwijl het medium zelf geen grenzen kent. Omdat je zelf als blogger vaak ook niet verder raakt dan het noordelijkste puntje van je verdomde akker.
Het is een ellendig bestaan, dat webloggerschap, wil je het een beetje goed doen tegenwoordig.


reacties (3)


3 reacties, »

 1.   Reactie van BuFS , op 24 May, 2005 @ 16:58

  en dan nog gezwegen over M. die P. niet kan uitstaan en openlijk op de blog van C. kritiek daarover spuit..het lijkt wel een soap die weblogwereld!

 2.   Reactie van (Andere) C. , op 25 May, 2005 @ 8:21

  Net mensen.

 3.   Reactie van pomme , op 25 May, 2005 @ 9:06

  Smaken verschillen.Zelf vind ik de “binnenwereld” van sommige mensen zo interessant dat ik er graag over lees.Ook lees ik taalkunstenaars die idd over dagelijkse belevenissen schrijven,maar dan op een dusdanig knappe manier,dat het voor mij zeker de moeite waard is.
  Natuurlijk kom ik ook log’s tegen waarvan ik denk: Jesus,koop alsjeblieft een blocnote en val anderen hier niet mee lastig.Maar daar heb je dan weer dat rode kruisje voor..

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress