10 August, 2004

Het lief van Kingkong

Te vinden onder: Uncategorized — @ 11:16

Wray FayHet lief van Kingkong is dood. Zondag is ze gestorven in haar appartement in Manhattan op de gezegende leeftijd van 96 jaar.
Fay Wray is een Hollywood legende. Ze begon haar carriere in 1923 maar werd opgemerkt in de productie van The Wedding March – een stomme film van Erich von Stroheim – waarin ze een arm Weens meisje speelde dat door haar minnaar, een playboy-prins, in de steek wordt gelaten. Wereldberoemd werd ze echter in 1933 met haar rol van Ann Darrow, een werkloze actrice die akkoord gaat om met een schimmig filmbedrijfje een film op te nemen op een ver mysterieus eiland. Kong is een reuzengorilla die in de mistige wouden van dat eiland woont. Wanneer de filmploeg hem tegenkomt wordt Kong verliefd op Wray en ontvoert haar. Kong wordt gevangen en in New York tentoongesteld als monster. Het beest ontsnapt uiteraard, vindt Wray, en klimt met haar als gegijzelde/geliefde de Empire State Building op, weg van de wrede mensen en zijn tragische dood tegemoet.
Fay Wray maakte nog meer pruimbare films, waaronder een aantal horrorprenten die haar de naam ‘queen of scream’ opleverden maar die geen van allen echter uit de commerciële schaduw van Kingkong traden.

Kingkong werd in 1976 geremaked, met de Twin Towers in de plaats van het de Empire State Building en met Jessica Lange als liefje van Kong. In 2005 kunt u zich verwachten aan een high-tech versie van Kingkong, gedraaid door Peter ‘Lord Of The Rings’ Jackson en met Naomi Watts als Ann Darrow. Fay was door Jackson al aangesproken om een cameo te doen.
Op http://www.shillpages.com/faywray/wrayf.htm vindt u trouwens fantastische stills uit producties met Fay. Dat zijn documenten. Een pionier uit het filmtijdperk is heengegaan.

‘King Kong’ Star Fay Wray Dies at 96 in New York.
Actress Fay Wray of ‘King Kong’ Fame Dies
Fay Wray pictures.
Fay Wray Biography (imdb)
Interview with Fay Wray


reactie (1)


1 reactie »

  1.   Reactie van Chipo , op 10 August, 2004 @ 14:10

    en wordt die 3e remaken dan opgenomen op de 2e remake van de Twin Towers?

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress