14 November, 2003

Het peulen-wat?

Te vinden onder: Uncategorized — @ 23:56

Net voor de eerste keer gekeken naar een aflevering van het vierde seizoen van het Peulengaleis en ik heb me afgevraagd waar ik mijn tijd mee verdaan heb. Volgens het programmablaadje met het bekijken van ‘humor’. Maar het Peulengaleis is geen humor meer, het is rusten op lauweren en uit de sloot halen van ouwe koeien. Het voor het zoveelste jaar op een rij opvoeren van typetjes die de meest idiote redenen vinden om een hamer of een zaag aan de man te brengen (…en met da zaagskeuh kunt ge dan zijn flaporen erafzageuh en dan rijdt hij aërodynamischer!) verveelt me al even hard als het veel te flauwe bonte-avond-gedoe van Jos Bosmans me enerveert (dat órgeltje en dat geroep!). En met het invoeren van nieuwe typetjes wordt het er niet beter op, want zelfs met de beste wil van de wereld kon ik met die twee figuren op een stoeltje voor de duitse grens en hun in een karikatuur van één of andere vlaams dialect kakelende echtgenotes niet eens mijn mondhoeken opwaarts plooien.
Naar het schijnt hebben de makers ervan zich tijdens de opnamens tot bleitens toe geamuseerd. Misschien is het dan wel een idee om volgend jaar ineens ‘The making of…’ uit te zenden en de eigenlijke serie aan de makers te laten voor verjaardagsfeestjes van de kinderen. Dan valt er op TV tenminste weer wat te lachen voor ons.
Het Peulengaleis v4.0. Niets om voor thuis te blijven.
Ik kijk al uit naar ‘De Vloek Van Vlimovost’, met en van collega-weblogger Pdw (vanaf 10 januari op Canvas) !


reacties (23)


23 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 15 November, 2003 @ 16:39

  Niet akkord, toch gedeeltelijk.Waarom?

  Wel, in deze commerciële tijden is het motto de herkenbaarheid. Mensen bekijken het PG omdat ze een zekere vorm van humor lusten.Herkenbaar, niet verstorend. Ze willen variaties op hetzelfde thema.
  Waar je wél gelijk hebt ( vind ik à) is dat er permanent moet geïnnoveerd worden.Op naar nieuwe vormen van humor ( altijd een weerspiegeling van angsten). Wel , wie doet het?

 2.   Reactie van hans , op 22 November, 2003 @ 21:22

  hoe durft ge …… humorbarbaar !

 3.   Reactie van Ciska , op 22 November, 2003 @ 21:47

  eeeejjj mannekee!!! gij kunt wel een stukske zage e!! peulengaleis is goee!!!! gij et echt geen gevoel voor humor ze!!!pfuu als ge commentaar hebt houd et dan voor u eigen ge zijt slecht bezig!!!

 4.   Reactie van Polski , op 24 November, 2003 @ 5:38

  @hans: ik durf zomaar.
  @Ciska: als je iets te zeggen meent te hebben, leg het dan eerst even voor aan je leraar/lerares nederlands.

 5.   Reactie van robin , op 26 November, 2003 @ 23:24

  Polski,
  Ondanks dat ik uw mening helemaal niet deel, vind ik dat uw laatste post absoluut gerechtvaardigd is. Ciska, uw reactie is compleet nutteloos. Ofwel argumenteer je zonder de ander af te proberen breken ofwel beperk je je tot lezen. Ik persoonlijk vind het peulengaleis geniaal en nog altijd innoverend, en persoonlijk vind ik de sketches met Jehan en Petrick (aan de duitste grens) van het sterkste niveau dat belgische humor ooit gehaald heeft. Ik plaats het PG graag in het rijtje met Buiten de Zone of In de Gloria.

  m.v.g.
  Robin Schelstraete

 6.   Reactie van bram , op 27 November, 2003 @ 14:01

  Hopla, aan mij het nieuws om u allen te verblijden. De vloek van vlimovost start al op 2 januari.
  Waarvoor dank

 7.   Reactie van Smikkel , op 27 November, 2003 @ 23:09

  Inderdaad, het leugenpaleis vroeger was veel beter, daarom is er nu een site voor : http://www.insertcoolsitenamehere.com

 8.   Reactie van Mr. Giggs , op 14 December, 2003 @ 22:45

  Djees, kunt gij het misschien beter???? Zwak van u manneke, zwak…

 9.   Reactie van Tom , op 19 December, 2003 @ 16:23

  Als één iemand zich ten gehore wil brengen met zogenaamde recensies is dat zijn zaak, ook al is deze recensie in de verste verte niet meer objectief maar een duidelijke verkneukeling van de schrijver in kwestie is omdat hij op televisie niet zulke zaken kan voortbrengen! Deze schrijver heeft ook een duidelijke voorliefde voor de Nederlandse taal maar dit is ook een persoonlijke zaak als iemand zich op zijn mannier wil uitdrukken is dat een mooie zaak, zo ook de tekst van Ciska, jammer van uw commentaar op deze post. U zou bijvoorbeeld de reden van uw recensie kunnen posten, een moeilijke jeugd misschien? Of een verschrikkelijk zure vrouw? Ik geef maar enkele voorbeelden. In blijde verwachting van een mooi antwoord van uwentwege verblijf ik!

 10.   Reactie van Polski , op 20 December, 2003 @ 1:34

  @tom: ook voor jou telt: heb je iets te zeggen, leg het dan even voor aan je leraar Nederlands want het is echt nodig. En de reden van mijn recensie is net die waarom men een recensie schrijft: om anderen te laten weten wat men van iets vind. Daarom noemen ze die dingen recenties en daarom zijn die uitgevonden . Dat kan uw leraar Nederlands u wel bevestigen als u het van mij niet wil aannemen.
  En ik blijf bij mijn opinie: het Peulengaleis is een snert-programma. En dat het van al hun fans nu net de idioten zijn die zich geroepen voelen om mij hierover inclusief scheldwoorden persoonlijk aan te menen moeten pakken omdat ik iets slecht vind wat zij goed vinden, vertelt genoeg over het peil hunner intelligentie en verklaart ineens ook hun aandoenlijke liefde voor de hersendode humor van het Peulengaleis.
  Wat gaan jullie trouwens doen aan het einde van het Peulengaleis-seizoen? In coma gaan tot volgend jaar? Ik zou jullie alvast een haakske willen aan de hand doen, zodat ge u er dan met uw kraagske van uw frakske kunt gaan aanhangen zodat ge niemand in de weg loopt.

 11.   Reactie van joke , op 22 December, 2003 @ 13:57

  dit is misschien een item voor een volgend peulengaleis?

 12.   Reactie van KC , op 22 December, 2003 @ 23:21

  Ik zie er het nut niet van in van elkaar zo te beginnen uitmaken. Ieder zijn/haar eigen zin. Persoonlijk ben ik een peulengaleisliefhebber, net zoals een Monty Python of Blackadderliefhebber. Wat kan mij dat nu schelen dat er mensen zijn die deze programma’s slecht vinden. Dat is net de bedoeling van het medium tv. Moest iedereen hetzelfde goedvinden, dan zou tv ook geen nut meer hebben.

  En vertel nu niet dat ik mijn docent nederlands moet lastigvallen, want die heb ik niet.

  Groetjes

 13.   Reactie van Polski , op 31 December, 2003 @ 3:33

  Verdomme, ik wisd dat ik vroeg of laat door de mand zou vallen.

 14.   Reactie van Ief , op 7 January, 2004 @ 17:49

  Hey jom, da moete we togges tegen os Haaijdi zegge datter zöe iejene os toch nie zë goe vindt jom. Wa denkte gij jom ? Awel, iejest een koste/boate analies moaken, en dattem os dan vuts afbrekt eh. Wacht ma tottem os Haaijdi tegenkomt. Tzal rap gedoan zen jom

 15.   Reactie van nahtanoj , op 10 January, 2004 @ 23:03

  the wisdom of jeff murdock, da’s humor !

 16.   Reactie van Jaenke , op 5 April, 2005 @ 13:20

  Peulengaleis RULED !

 17.   Reactie van FRM , op 13 August, 2005 @ 1:12

  mijn gedacht

 18.   Reactie van Cliff , op 26 September, 2005 @ 16:35

  They never taste who always drink. They always talk who never think. U bewijst hier zeer mooi dat u geen kloten van humor begrijpt.

 19.   Reactie van Relke , op 26 September, 2005 @ 18:14

  Humor in het Peulengaleis? Waar!? Waar!?

 20.   Reactie van Kabouter Lol , op 18 November, 2005 @ 13:42

  hahaha, zoveel infantiel tumult over de persoonlijke perceptie van een tv programma waar nog minder banaliteit & onzin te zien is dan op’t nieuws & terzake.
  Da iis jong, da is…

 21.   Reactie van Willy , op 14 November, 2005 @ 22:10

  Precies nergens geen leugenpaleis sites meer

 22.   Reactie van Loewie , op 22 November, 2005 @ 20:37

  WA NE KET, als er iemand mij nerveert zijde gij het wel en ni de typekes vn het peulengaleis!

 23.   Reactie van lowieke , op 12 October, 2006 @ 15:55

  Nei is em wel stil eey!!! Hoe durfde zo’n dings te zegge. En komt astemblift nie zage over men nederlands want da bekakt snobtaaltje van ei trekt ok op gen klote!!!!!

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress