2 November, 2002

Hijg hijg hijg

Te vinden onder: Uncategorized — @ 20:35

Terug thuis, eindelijk. Wat een rit.
De heenrit was schitterend. Goe weer, fantastische kleuren in het landschap, alleen mijn banden stonden wat plat, zodat ik goe moest trappen. Tijdens het weerkeren heb ik mijn banden met een automatische persluchtslang bijgepompt, en toen ging het mis. Ik had ergens een deuk opgelopen in mijn voorste velg, en de luchtdruk van de binnenband plooide die deuk naar buiten zodat uiteindelijk de velg scheurde en mijn binnenband lek raakte. Een sympathieke Nederlandse fietsenmaker heeft mij dan uit de nood gered, en na een uur wachten en met 36 Euro minder in mijn zakken kon ik weer lekker op pad. Tot ik vijf kilometer verder tot de constatatie kwam dat de voorband langzaam leeggelopen was. ‘t Is nie waar he! Nog vollen bak in Holland, het begon al donker te worden, en daar stond ik met ne platten tuub en nog vijf Euro in mijn zakken.
Gelukkig hebben ze in Nederland evenveel fietsenwinkels als wij hier bij ons frituren, dus met mijn laatste internationaal geld heb ik een fietspomp gekocht,
en ben ik zowat elke vier kilometer afgestapt om weer wat lucht in het zaakje te pompen. en van fietsen op een platte voorband,en twaalf keer achtereen die voorband oppompen zodat je weer ff verder kan wordt je moe…. Uitindelijk vrolijk de grens over geraakt, fietsen fietsen fietsen tot we nog een vijftiental kilometer te gaan hadden , en toen begon het te regenen.
Hehehe :) Toch thuisgeraakt. 94 km en nog wat denk ik, dederdebelg heeft het gemeten op zijn masjientje.
We hebben afgesproken dat we volgende keer in de winter gaan. Op een stralende vriesdag, met staalblauwe hemel en een waterig zonneke, handschoentjes en een sjaaltje aan, dat moet ook zalig zijn. Maar eerst mijn krel van ne vélo misschien eens nazien voor ik vertrek.


reacties (7)


7 reacties, »

 1.   Reactie van nimo , op 2 November, 2002 @ 21:59

  zesendertig euro voor een binnenbandje??? Die ‘sympathieke fietsenmaker’ heeft je afgezet, Pol! Of was het voor een compleet wiel?

 2.   Reactie van liliwens , op 2 November, 2002 @ 22:02

  had maar in antwerpen gaan fietsen,het was er ook goed ben er geweest, hoogstr,grotemart,groenpl en zo die kotè.

 3.   Reactie van nathan , op 2 November, 2002 @ 23:19

  Amai Polski, het zat u niet mee ;-)

 4.   Reactie van Polski , op 2 November, 2002 @ 23:06

  Voor een velg, en hij moest de spaken overzetten want hij had geen wiel meer ofzo…

 5.   Reactie van Luc , op 3 November, 2002 @ 12:40

  Amaai, waart ge maar met da deusjevoo’ke geweest, dan zat ge tenminste droog…..lol. Of het sneller zou geweest zijn?

 6.   Reactie van bernard , op 3 November, 2002 @ 16:10

  Excuses, deze vraag heeft niks te maken met velgen ofd fietsen.Mag ik?
  ‘k Laat me hier net vertellen dat het programma SOULSEEK erg veel downloadbare muziek aanbiedt. Weet jij daar meer van?

 7.   Reactie van Polski , op 4 November, 2002 @ 22:44

  Ik ben het nu aan het proberen Bernard, en da ziet er inderdad goe gerief uit

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress