18 April, 2006

Hoe zou het zijn met Bert’s Bicky Route

Te vinden onder: Uncategorized — @ 6:07

Bicky BurgerOoit werd er een vodcast voorgesteld die de Bicky Burger-leken kennis moesten doen maken met de fameuze Bicky Burger en tevens de liefhebbers van deze snack de weg naar die frituren moest tonen waar men waarlijke Bicky’s kan bestellen en naar die waar men u nog waarlijker rommel in uw nek draait.
De gastronomische waarde van het niet-commercieële Bert Bicky’s Route werd door mij dus onverholen toegejuigd en bijgevolg schreef ik me enthousiast in voor de route die bezieler en organisator Bert Haelvoet had uitgestippeld om een aantal enthousiaste culinaire avonturiers langs een aantal targets te leiden alwaar elkeen van de deelnemers zo’n burger ter proeverij zou worden overhandigd.
En tot mijn vreugde kreeg ik op 13 maart jl. volgend mailtje:

beste polskaya,

bert heeft jou uitgekozen om mee op bicky tour te gaan!
je wordt verwacht op woensdagavond 15 maart om 18 uur aan de hoofdingang van HETPALEIS (theaterplein Antwerpen). zorg dat je niet gegeten hebt.
tot dan.

laat je iets weten als je toch niet kan deelnemen?
mvg
cien

Bert's bicky routeKort nadat ik met lege maag aankwam op de plaats der afspraak waren andere genodigden ook toegekomen en ging de Bicky-bende op pad. Nadat in het eerste frituur twaalf Bicky’s waren besteld werden die uitgedeeld onder de deelnemers, en terwijl door zelfuitgeroepen Bicky-kenners op heel oordeelkundig manier de verpakking, de sau(s)(zen), het broodje, de temperatuur van het broodje, het euh vlees, de kauwbaarheid van dit alles en wat nog meer werd besproken, vroegen de ‘bleukes’, waaronder ik, zichzelf in godsnaam af wat ze aan het vreten waren. Ondertussen werd alles geregistreerd door een cameraman die zelf van de Bicky’s afbleef en op die manier ging de Bicky-bende met volle bakkes pratend van frituur naar frituur, elke keer weer Bicky Burgers bestellend en elke keer weer lof prijzend of misprijzen (en de Bicky) uitspuwend.
Nu zijn we vijf weken later. Van heel het avontuur is me niets anders bijgebleven van een levenslange afkeer van Bicky Burgers en van de vodcast waarvoor ik me dit deze smaakmakende grensverleggende gebeurtenis heb laten aandoen is nog niks te bespeuren.
Dat kan een aantal redenen hebben:

 • Er zat geen tape in de camera.
 • De Bicky Burger-lobby houdt Bert door middel van chantage tegen uit angst voor negatieve reclame.
 • Al het geld is naar het trakteren van Bicky Burgers gegaan en er is niets meer over om bandbreedte te betalen.
 • Een deelnemer is in het ziekenhuis beland voor een maagspoeling en dreigde klacht in te dienen.
 • Het geregistreerde materiaal is te gevoelig voor jonge kijkers.
 • Bert kan geen Bicky’s meer zien ondertussen.
 • Bert ziet bij nader beschouwing de alliteratie ‘Bert’ en ‘Bicky’ naar zijn verdere carriere toe niet zitten.
 • Bert legt de laatste hand aan de montage van de veel actuelere vodcast ‘Bert’s Bim-bam-beieren-de-klokken-leggen-eieren Route’ doorheen zijn eigen tuin.
 • Bert heeft een dringender tijdsbesteding gevonden.
 • Er is iets heel ergs gebeurd.

Naar aanleiding van dat laatste puntje hoop ik dat het met Bert, zijn entourage, de toenmalige deelnemers en alle frituuruitbaters die betrokken waren heel goed gaat. Tegen alle onwaarschijnlijkheid in zullen we, wanneer uw god het toestaat en wanneer u iTunes in huis hebt, hier getuige mogen zijn van een queeste naar de meest perfecte Bickyburger.
Rest me alleen nog om Bert te bedanken voor de Bicky Burgers en de pint op de Stadswaag. Mercie kerel, en maak eens werk van die vodcast, al is het voor alleen al voor al die andere Bicky’s outhere.

:)

Bert Bicky’s Route
Bert Bicky’s Route Vodcast (via iTunes)
Bicky Burger


reacties (2)


2 reacties, »

 1.   Reactie van Tom , op 18 April, 2006 @ 11:00

  inderdaad, ik wacht ook nog steeds op het filmpje! En die levenslange afkeer … uhu :-)

 2.   Reactie van bert , op 23 June, 2006 @ 17:07

  Aha! Ziehier het relaas van de verloren geraakte vodcast. Ik had de taak op mij genomen de bickyfilm te monteren, hiervoor kon ik beschikken over een laptop van HetPaleis, zogezegd zogedaan was ik aan het monteren, ik had toen één filmpje bijna klaar(3min) het zou de bedoeling geweest zijn om 3afleveringen (van telkens 3min) te maken, toen ik een dringend verzoek kreeg van HetPaleis om de laptop terug in te leveren want de Kakkewieten hadden hem nodig voor hun voorstelling. Toen ik hem een week later terug ophaalde waren allen “Bickyfilmfiles’ verwijderd en mijn moed om er terug aan te beginnen verdwenen daar wij kort voor onze premiere zaten.
  Ondertussen is de cassette ook nog eens zoek geraakt en het ‘bicky-momentum’ voorbij.
  Mijn exuses voor dit veel te late bericht.
  Wie weet duikt de cassette ooit nog eens op en geraakt deze gemonteerd….

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress