26 February, 2003

Hof van beroep verklaart zich onbevoegd in rechtzaak Vlaams Blok

Te vinden onder: Uncategorized — @ 12:51

Hof van beroep verklaart zich onbevoegd in rechtzaak Vlaams BlokNa een eerste vonnis met betrekking tot het overtreden van de anti-racismewet, verklaart het hof van beroep van Brussel zich vanmorgen onbevoegd in het proces rond de vraag of het Vlaams Blok een racistische partij is. Wat voor iedereen duidelijk is en door sommigen zelfs aan den lijve ondervonden, daar wil het hof van beroep geen uitspraak over te doen omdat, volgens datzelfde hof: àls het al bewezen kan worden dat het Vlaams Blok een rascistische partij is , de ten laste gelegde feiten onder de noemer ‘politiek misdrijf’ moeten geplaatst worden. En politieke misdrijven zijn een job voor het hof van assisen, zeggen daar bij het hof van beroep. (Eigenlijk wouden ze er nog aan toevoegen …en dan zijn wij ervan af… maar ze hielden zich net op tijd in.)
Assisen dus. Ben benieuwd wat het zal worden: een jury van 12 gezworenen die het Vlaams blok eindelijk het juiste etiket opkleven en waardoor het Vlaams Blok de kans loopt ontbonden te moeten worden, of het idee te weten dat het niet strafbaar is om je marokkaanse buurman puur op basis van zijn geloof en zijn cultuur uit te schijten voor het vuil van de straat en hem en zijn familie te discrimineren – zolang je het maar politièk bedoelt en een lidkaart van het Vlaams Blok op zak hebt.
Enfin, als u opgeroepen zou worden op te moeten gaan zetelen in de volksjury op het proces tegen het Vlaams Blok, u weet wat u te doen staat!

Lees de Standaard gazet over het Vlaams Blok proces.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 26 February, 2003 @ 20:40

  Volledig akkoord,Pol.Laat me wegens een zeker “carcan” ( de scheiding van de machten) beleefd blijven : er zijn veel intelligente mensen,alom ( ok bijjustitie), er zijn helaas erg weinig moedigen.

 2.   Reactie van doolbyd , op 1 March, 2003 @ 11:53

  Dura lex sed lex. Het Hof van Beroep verklaart zich in casu terecht onbevoegd. Het gaat hier weldegelijk om een politiek ‘misdrijf’ voor zover je het een misdrijf kan noemen tenminste. Een zaak voor het Hof Van Assissen zal dit wellicht niet worden aangezien men hier geen toegang tot heeft als burgerlijke partij. Enkel de procureur- generaal van het Openbaar Ministerie kan dergelijke zaak inleiden. En welke volksman/vrouw kan een degelijke definitie poneren van een politiek misdrijf ? Inderdaad nemo. En aangezien de feiten waarop centrum Leman zich steunt heel dun en fragiel zijn, durft men een volksjury niet raadplegen om daarover te oordelen. Niettemin bestaan er nog veel vooroordelen dankzij onder andere de media en ongezond verstand. Greets

 3.   Reactie van Polski , op 2 March, 2003 @ 14:20

  Meaning? Dat het Vlaams Blok rascistische ideeën uitdraagt de schuld is van de media en het ongezond verstand? Dat ze niet veroordeelt zullen worden voor hun gevaarlijk gedachtengoed? Laat maar los, doe maar op want er is niemand die het lef heeft om hen te veroordelen? Wat een wereld.

 4.   Reactie van Marie , op 2 March, 2003 @ 16:23

  Het hof van beroep is erg trots op zichzelf dat ze op het idee gekomen zijn om den boel te bekijken als politieke misdaad. Verrel mij eens sinds wanneer rascisme geen misdaad tegen de mensheid is maar een onnozel politiek misdrijf dat na dit arrest gewoon ongestraft zal blijven. Rechtspraak? Justitie? Een grote farçe ja, bewijzende dat die honden allemaal de rangen sluiten als puntje bij paaltje komt. Het vlaams blok is een rascistische en discriminerend partij, en plotseling niemeer omdat een aantal laffe klootzakken geen beslissing durft te nemen en de hete aardapel van zich afschuift.
  Arm België, arm Vlaanderen!

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress