16 February, 2004

Idiote folklore

Te vinden onder: Uncategorized — @ 4:18

Ik heb een geheime vriendenkring. Die bestaat uit mensen die in een kring gaan zitten (duh) waarna een ongelukkige, bepaald door het smijten eener teerlink, met een stuk textiel in de hand om die kring heen begint te lopen terwijl de kring een vlaemsch lied aanheft. Dat stuk textiel laat de ongelukkige ineens/plotseling vallen wanneer het lied het hem toelaat en achter de rug van iemand die in de kring zit. Diegene achter wiens rug het stuk textiel dus gevallen geweest is, dient dat dan zo vlug mogelijk door te hebben waarna hij/zij gewenscht wordt om het stuk vod op te rapen en een spurt in te zetten om de eerstgenoemde in te halen vooraleer die de kring kan ronden en de plaats kan innemen van die sukkel die hij/zij achter zijn/haar veren heeft/had. Waarna het dan aan die loser is om voort te jakkeren langs de ruggen van zijn/haar kameraden terwijl het idiote lied opnieuw begint terwijl hij/zij zijn/haar best doet om iemand anders gelijkaardigerwijze te verschalken met als enige doel weer kontzittendgewijs deel uit te mogen maken van de kring.
Wie zin heeft om mee te doen met dit volslagen idiote gedoe is welkom. Elke ochtend tussen waan en vuiniskar zijn wij te vinden aan de Antwerpse kaaien daar waar het meeste gras tussen de kasseien groeit.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van astrakanko , op 16 February, 2004 @ 16:07

  Enkel niet te spelen als een van de spelers net is teruggekeerd uit Azië :)

 2.   Reactie van splinters , op 16 February, 2004 @ 19:51

  Toen ik een klein meisje was speelden wij dat ook, wat is dat al weer lang geleden

 3.   Reactie van Juul , op 16 February, 2004 @ 22:21

  Klinkt als *zakdoekje leggen*…

 4.   Reactie van aergn , op 17 February, 2004 @ 21:15

  Ikzelf ben dat spel ondertussen zo beu als koude (en ook warme) pap, maar voor de kinderen op het lokale speelplein in ons dorp blijft het een klassieker

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress