2 March, 2003

Ik begrijp het niet

Te vinden onder: Uncategorized — @ 17:47

Een resolutie voorstellen met de woorden: ‘…die oorlog komt er, dat hebben wij allang beslist. We geven jullie met deze resolutie alleen nog één kans te bewijzen wat de VN waard is en jullie achter ons te scharen. Doen jullie dat niet, dan is heel die veiligheidsraad een scherts, dan zijn jullie lafaards en dan gaan wij solo met Engeland…’ komt eigenlijk neer op: ‘….wij vinden dat wij geen kloten te maken hebben met de beslissingen van de VN en de veto’s die tegen ons idee om oorlogje te spelen worden uitgesproken. Wij doen onze eigen zin, en hebben allang besloten dat de VN voor ons part kan oprotten…’
Hiermee hebben de Amerikanen duidelijk en ondubbelzinnig aangetoond wat de VN in hùn ogen waard is.
O die Amerikaanse machtshebbers! Die arrogantie, die valse verontwaardiging, dat kromme rechtvaardigheidsgevoel, de hypocrisie, de leugens, de bewuste blindheid, de vastberadenheid en hun bereidheid heel de boel op te blazen en hun weigering om te luisteren naar de rest van de wereld, hun machtsgeilheid en hun superpowers, hun lange-afstandskernraketten die niemand anders mag bezitten, hun gemanipuleer en zelfuitgeroepen elitestatus.
Wanneer men mij zou vragen waar zich het ‘ware evil’ van deze wereld bevindt, ik wijs direct naar het westen, naar het land van the free, naar de uitvinders van de dream, naar de mensen die een oorlog willen omdat ze met hun wagen persee 20 liters per honderd kilometer willen blijven verstoken omdat ze dat hun ‘vrijheid’ vinden.
Arm Amerika.
Arme wereld.


reageer als eerste op deze post (0)


Reageer als eerste. »

Reageer als eerste.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress