21 February, 2007

Ik ken er veel…

Te vinden onder: Uncategorized — @ 5:59

Ik ken er en die zijn kwaad: ze stampen en tieren, brullen en spuwen, ze ontsieren zichzelf en zijn niet te luwen. Ze roepen en schelden en ze doen maar want ze hebben het gelijk aan hun kant.
Ik ken er en die zijn radeloos: ze stampen en tieren, brullen en spuwen, ze ontsieren zichzelf en zijn niet te luwen. Ze roepen en schelden en ze doen maar want ze hebben het gelijk aan hun kant.
Ik ken er en die zijn niet te benijden: ze stampen en tieren, brullen en spuwen, ze ontsieren zichzelf en zijn niet te luwen. Ze roepen en schelden en ze doen maar want ze hebben het gelijk aan hun kant.
Ik ken er en die zijn hopeloos: ze stampen en tieren, brullen en spuwen, ze ontsieren zichzelf en zijn niet te luwen. Ze roepen en schelden en ze doen maar want ze hebben het gelijk aan hun kant.
Ik ken er en die zijn wraakzuchtig en ze stampen en tieren, brullen en spuwen, ze ontsieren zichzelf en zijn niet te luwen. Ze roepen en schelden en ze doen maar want ze hebben het gelijk aan hun kant.
Ik ken er en die zijn zo verkeerd bezig dat ze stampen en tieren, brullen en spuwen, ze ontsieren zichzelf en zijn niet te luwen. Ze roepen en schelden en ze doen maar want ze hebben het gelijk aan hun kant.

Ik ken er ook die nooit vergeten, die blijven zeuren, die blijven malen in die molen van het verleden, die herinneringen op de molensteen blijven smijten om nadien het fijne poeder met een natte vinger naar de tong brengen om te proeven hoe het deze keer smaakt en die het dan keer op keer weer uitspuwen omdat het vroeger beter was.
Ik ken er en die zijn zo overtuigd van hun eigen gelijk dat ze al ziende blind zijn. Hun overtuiging is hun religie en hoe de zaken echt in elkaar zitten heeft daar niks mee te maken. Niet voor rede vatbaar, niet voor uitleg te bereiken. Die hebben stront in hun ogen en oren omdat de stront hen tot boven de lippen is gestegen. Hun kijk op de zaak is serieus bescheten, wat hen kan drijven tot wild in het rond gooien met kaka. Uiterste voorzichtigheid is met dat soort mensen geboden en er u ver vanafhouden is ferm aan te raden zo niet aan te bevelen.
Ik ken er ook die ik meende te kennen, en ik kende er ooit die ik nu niet meer ken. En er zijn er zelfs die ik niet meer mag kennen.


reacties (2)


2 reacties, »

  1.   Reactie van Stefferd , op 22 February, 2007 @ 13:27

    In’t spiegeltje gekeken?

  2.   Reactie van Polski , op 22 February, 2007 @ 17:59

    In uw ogen.

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress