20 June, 2002

Immer Voorwaartsch!

Te vinden onder: Uncategorized — @ 4:45

Dat was het dan, 32 geworden en begonnen aan het 33ste jaar hier op deze aardkloot. Stillekesaan begin ik een stevig wereldbeeld te krijgen :)
‘t Was een goeie verjaardag. Al de mensen die ik echt wel graag zie waren er, en ik heb me beter geamuseerd dan in de voorbije paar maanden, denk ik. Het is allemaal vrij low profile gehouden, de manier waarop ik het het liefste heb. Geen gedoe, geen gekrijs om twaalf uur, geen dj die afkomt met Walter Capiau’s ‘Happy Birthday’, geen makkers die de rest van het cafe persee willen laten weten dat er een jarige in hun midden is.
En ik heb een hoop geleerd. Over vriendschap, rijkdom en opoffering. Over appreciatie en respect, over principes en ware kameraadschap. Over wie je bent, wat je zou willen zijn en de discrepantie daartussen. Over wat je over jezelf uitroept en over wat je gewoon overkomt.
Ik heb een gevoel dat dit mijn jaar wordt. Het jaar waarin ik tweeëndertig werd. Het jaar waarin alles in zijn plooi valt, het jaar waaraan ik zal terugdenken wanneer ik op mijn sterfbed lig.
Ik ben blij dat ik leef :)


reacties (6)


6 reacties, »

 1.   Reactie van CasaSpider , op 20 June, 2002 @ 4:06

  Jesus stierf in zijn 33e jaar als ik er niet naast zit. Hoop dat gij er nog wat aan vast mag plakken, Polski.
  Nen trouwen lezer…

 2.   Reactie van nathan , op 20 June, 2002 @ 9:39

  Proficiat met je fantastische jaar. Ik wou dat ik al hetzelfde kon zeggen, ik moet nog veel leren (die discrepantie bv, moet ik mij nog mee leren verzoenen, of niet ? daar ben ik ook nog niet uit ;-). Hopelijk wordt dit jaar beter, gebruik makend van je verworven kennis.

  Mag ik er even aan toevoegen, for the record, dat ik je 1000-letters subliem vind ;-)

 3.   Reactie van 'tussenhaakjes , op 20 June, 2002 @ 10:27

  Bericht uit Nederland:

  Nederlandse kinderen dommer dan Vlaamse

  Van onze correspondent

  Brussel – Nederland kan het de komende 40 jaar wel vergeten bij `Tien voor taal’. Vlaamse kinderen weten meer en spellen beter, zo blijkt uit een onderzoek onder 1700 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar.

  Vooral qua woordenschat en spelling is het treurig gesteld in Nederland. Vlaamse kinderen scoorden bij het dictee gemiddeld eenderde beter. Slechts 19 procent van de Nederlandse kinderen wist het woord pensioen goed te spellen, bijna de helft had moeite met `adres’. Bij vrijwel alle Vlaamse kinderen vloeiden die woorden moeiteloos uit de pen.

  Ook weten Nederlanders over het algemeen minder. Zo konden twee op de vijf jeugdige Vlamingen vertellen waar de zon onder gaat, tegen één op de vijf Nederlanders. Wie Copernicus was en waarom het dondert na de bliksem: de Vlaamse jeugd scoorde dubbel zo goed.

  ,,Spelling en feitenkennis zijn duidelijk een probleem in het Nederlandse onderwijs”, zegt onderzoeker Mark Schittekatte van de universiteit Gent. ,,Of Nederlanders dommer zijn? Dat durf ik niet te zeggen. De test meet algemene ontwikkeling. Dat is maar een deel van intelligentie.”

  Voor je verjaardag :-)

 4.   Reactie van Gerdy , op 21 June, 2002 @ 18:01

  Pol, beter laat dan nooit: ne gelukkigen toegewenst voor uwe 32e…
  Hé dat is mijn huisnummer (geweest) ;-)

 5.   Reactie van elisa , op 22 June, 2002 @ 9:58

  Mooi gevoeld & mooi gesproken!

 6.   Reactie van no3 , op 22 June, 2002 @ 21:18

  Een vers levensjaar met goeie vrienden beginnen, kan niks tegenop, good luck Polskaya…

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress