18 January, 2007

Lang leve de emancipatie

Te vinden onder: Uncategorized — @ 6:06

Om alle misverstanden al op voorhand uit de weg te ruimen: ik ben een roker. Ik hou ervan om de vlam in mijn zelfgerolde sigaret te steken en diep te inhaleren zodat ik mijn longen voel anticiperen. Ik hou ervan om mijn hersenen de kick te geven die zij verdienen (raar he dat mensen over hun hersenen in het meervoud spreken) om daarna bevredigend te kunnen uitademen. Dat wordt me kwalijk genomen. Vooral dat uitademen. Hehe.
De lange sliert rook die dan mijn bakkes verlaat is ieder zijn deel. Net gelijk het mijn deel is dat ik elke dag weer opnieuw met de fiets den halve Boomste Steenweg af en op moet om naar de job te geraken en weer terug en daarmee al de vetzakkerij moet inhaleren van voorbijzoevende niet-rokers in auto’s en bussen en vrachtwagens. Ik ken iemand die met een moto rijdt, en die de catalisator uit zijn uitlaat wil verwijderen voor die extra tien pk’s dat hem dat opbrengt plus dat mooiere geluid. En ik mag geen sigaret meer opsteken? Ijsschotsen vallen met tonnen in zee en ik mag geen sigaret meer opsteken? Durf niet fout te wijzen naar eigenaars van 4×4 wagens want dan wijs je fout naar hun vrijheid, en ik mag geen sigaret meer opsteken? Praat niet over al die pippo’s die van de zomer nie gaan weten hoe ze hun BBQ serieus moeten aankrijgen en dan maar allerlei giftige aanmaakblokjes gaan gebruiken om de feestvreugde niet te dempen en ik mag geen sigaret meer opsteken? Zie je op het nieuws op tv de stakers houten paletten en rubberen banden in brand steken om hun eisen meer kracht te geven omdat niets het zo goed doet dan een dramatische zwarte rookkolom met gevuilzakte vakbondsleden zuipend daarrond, en ik mag geen sigaret meer opsteken? Zie ze daar allemaal stilstaand staan in de file met draaiende motor en ik mag geen sigaret meer opsteken? Mijn buurman brengt zijn kroost met de gepantserde auto naar de school vier straten verder omdat dat veiliger is en ik ben een gevaar voor de volksgezondheid omdat ik een sigaret wil opsteken etcetera…etcetera… etcetera…

Ik zei het al dat ik een roker ben, ik ben zelfs een heel considerabele roker want ik weet dat het een stinkende gewoonte is die veel ander mensen stoort, maar ik ben het beu dat mij het vuur aan de schenen gelegd wordt terwijl ik alleen maar een vlammetje voor mijn safke vraag.

Ik ben hiermee nog niet klaar. Anti-rokers die meer meeroepen dan nadenken, verwacht gerust een serieuze veeg uit de pan.


reacties (4)


4 reacties, »

 1.   Reactie van Charlo , op 18 January, 2007 @ 11:48

  Hear hear!
  Deze roker staat achter u.

 2.   Reactie van Bart , op 18 January, 2007 @ 18:38

  Deze NIET-roker ook!

 3.   Reactie van nodeca , op 22 January, 2007 @ 18:26

  als ik niet meer mag roken in de horeca omdat ik mezelf schade doe, anderen schade berokken en het algemeen last brengt,
  waarom laat men de mensen dan nog drinken? niks zo lastig en schadelijk als een dronkaard. en die zatlap zijne geur kruipt ook in mn kleren hoor

 4.   Reactie van Wenz , op 23 January, 2007 @ 16:15

  Helemaal mee eens! *Steekt nog een sigaret op* :)

RSS feed voor deze reacties.

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress