13 May, 2002

Lot

Te vinden onder: Uncategorized — @ 11:04

Half elf in de ochtend. Ik sta aan de voet van de heuvels, daar waar het woud begint. Een warm briesje gaat langs me heen en mijn haren bewegen zachtjes op de windstroom. De lucht is zwanger van de zoete geur van bloesem en bloem en gevuld met pluisjes en vliegende beestjes. Krekels tsjirpen hun vreugde uit en vogels zingen de jonge zomer tegemoet. Insecten zoemen alsof het de motortjes zijn die deze dag doen draaien. De zon is een eiland in een staalblauwe hemel en dompelt weldadig al wat leeft en ademt in een licht van warm gesponnen goud. Op gindse hoogte ontwaar ik zelfs een enkele leeuwerik.
En dan krijg ik een tikje met het puntje van de zweep tussen mijn schouderbladen – mijn baas. Ik schrik wakker en kijk hem schuldig aan. “Was ‘t weekend soms nie lang genoeg?” snauwt hij, mij porrend met zijn zweep en er ongeduldig mee naar mijn keybord gebarend. Ik zucht en zet me aan het werk. Het enige licht dat me hier bereikt is het electrisch geflikker van de TL-buizen boven mijn hoofd. Het enige gezoem dat ik hier hoor is dat van onze servers.


reacties (12)


12 reacties, »

 1.   Reactie van bernard , op 13 May, 2002 @ 18:57

  Niks is echter dan iets echts.Bij manier van spreken,er komt meer licht uit de zon dan uit het computerscherm.

  Maar,mag ik een vraag stellen? Iets “echts”, dat was erg lang een krant,boek.Gedrukt papier.Oude media,dus,zowel achteruit- als vooruitkijkend.De angst van de krantenjongens en (boeken)uitgevers is dat ze ooit gaan bijgezet worden in het museum van de oude media.

  Is communicatie via een krant tot uitsterven gedoemd?

 2.   Reactie van Belopia , op 13 May, 2002 @ 19:09

  gedachte:Hoog tijd om een Eenmans-Weblogweekend in de Ardennen te organiseren. ;-)

 3.   Reactie van Polski , op 13 May, 2002 @ 20:33

  Communicatie via een krant tot uitsterven gedoemd? En waar ga jij je patatten dan op schillen? Of je vis in wikkelen? :)

 4.   Reactie van Vanzo , op 13 May, 2002 @ 21:04

  gedachte:Met de zon in mijn rug, zonder geld op zak, maar met god aan mijn zijde…

  wie brengt me weer terug in tijd ?

 5.   Reactie van Polski , op 13 May, 2002 @ 21:13

  De winter binnen een paar maanden :)

 6.   Reactie van bernard , op 13 May, 2002 @ 21:39

  Awel, P., ‘t is niet te geloven.In +:- ’68/69 (‘k ben dan 14/15 jaar oud)zegt,neen gebiedt mijn teerbeminde vader me de wekelijks de bijlage van het VOLK te lezen.’k Ben de naam van die “bijlage” vergeten.Dat werd een weekblad.De één of andere weirdo (Eric De Kuyper,snappoe?),schrijft daarin allerlei artikelen. Over de vorm van confituurpotten,het belang van de mannelijke blik in Hollywood films, en nof zoveel andere dingen Interessante Dingen..Wat zegt EDK? Deze bijlage,dit weekblad is ideaal om vis en AARd schillen in te verpakken. Ga na.Dat schifte toen mijn ideeën als mayonnaise.

 7.   Reactie van Polski , op 14 May, 2002 @ 3:45

  Miljaar Bernard, eerst gebruik ik de woorden van iemands teerbeminde meter zaliger in verband met voor- en achterkant, daarna imiteer ik naar verluid iemands leraar Grieks, en nadien blijk ik ook nog eens de woorden te herhalen van een of andere weirdo uit een tijd waarin mijn moeder nog een jaartje moest wachten vooraleer ze mij mocht baren.
  Ik heb het altijd al geweten – ik ben ècht een pak te laat geboren.
  En dat Socrates zijn weg gevonden heeft tot in de krochten van de E.U. doet me deugd, echt waar. Ik denk zelfs dat de oude man zich daar geweldig moet amuseert, is het niet?

 8.   Reactie van CasaSpider , op 14 May, 2002 @ 4:55

  Awel Polski, kijk wel uit met dat gedroom op uw werk. Voor u het weet overkomt u hetzelfde als den derden Belg! Of wilt ge dat misschien…

 9.   Reactie van bernard , op 14 May, 2002 @ 18:18

  Oejejoei,mijn meter (een sigaret rokende dochter uit een ,toen, aartsconservatief provinciestadje,zei over stijve mensen: “die weet van voor niet dat hij vanachteren leeft”. Hoe wist jij dat?Die weirdo is Eric De Kuyper ,moet je echt eens lezen.Hij schrijft “met de linkerhand”,averechts dus,focust op doodgewone dingen,ziet daar allerlei andere dingen achter.Hij is een 55/60 jarige homo (komt daarvoor uit),erg klassiek dandy (3 stukspak,eeuwige sigaar,etc.). Wijs man.Schrijft o a over allen reizen,bezoeken aan zee (hij heeft een piepklein studioke aan de dijk van Oostende,naast zijn verblijf in A’dam),zijn jeugdjaren in BXL,etc.).Fijne man.
  Weet je,wat Casa S. zegt,dat sluit aan bij diegenendie het fenomeen weblog afdoen als “activiteit van werkloze informatici” (o a de Fin. Eco. Tijd).Kijk, ‘k werk dat in de E.U. Wat blijkt? De duitsers werken altijd,gedisciplineerd,hoekerig.Arbeiten,nur Arbeiten.De zweden werken ook gedisciplineer,maar om het anderhalve uur zetten ze zich samen om te kletsen,een koffie te drinken,te lachen (filosoferen dus).Beide hebben tegen het eind van de rit net hetzelfde resultaat.

 10.   Reactie van bernard , op 14 May, 2002 @ 21:31

  Dus:rustig aan,’t komt alemaal in orde.Maar wanner je de baas over je eigen leven wil zijn (je goesting doen,dus en, aja, daar nog goed voor betaald wil worden ook,{“geen talent voor ondergeschiktheid”},dan zweet je eerst wat af.Komt goed.

 11.   Reactie van no3 , op 14 May, 2002 @ 22:42

  Dien derden belg is anders blij genoeg dattie op straat staat beste spider, na bijna zes jaar tegen wil en dank te moeten slaven voor een hork die het niet waardeert. :)

 12.   Reactie van bernard , op 14 May, 2002 @ 23:30

  ‘t Zijn toeren,hé.

RSS feed voor deze reacties. TrackBack URL

Voeg een reactie toe:

Powered by WordPress